Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland hoestte tijdens het coronavirus

Nederland hoestte tijdens het coronavirus

Verander vorig jaar rond deze tijd toen mensen van over de hele wereld zich naar hun plaatselijke supermarkt haastten en alles kochten wat ze te pakken konden krijgen. De planken waren leeg en het was erg moeilijk om aan toiletpapier te komen. Gebarentaalvertaler Irma Sluice ging viraal voor het ondertekenen van het woord Hamster – Nederlands voor hamsteren – Op een van de eerste persconferenties van de overheid over het coronavirus.

Gelukkig kregen de Nederlanders onlangs de behoefte om boodschappen in te slaan. Welke producten en merken zijn het populairst bij het Coronavirus? Welke items heeft Nederland het meest verzameld?

Vooral rijst en pasta zijn populair

Marktonderzoeksbureau IRI en Foodmagazine hebben een lijst samengesteld met de 10 meest populaire producten sinds Nederland in maart 2020 voor het eerst op slot ging. Verrassend genoeg haalden rijst, pasta en toiletpapier allemaal de top vijf, en veel niet-bederfelijke waren haalden de top 10.

Product Winststijging in maart 2020
Rijst 180,1%
Pasta 175,1%
Blikken vis 148,1%
Ingeblikte groenten 146,7%
Toiletpapier 130,3%
Toiletten (inclusief zeep) 129%
Melk met een lange levensduur 125,2%
Geconserveerd vlees 123,2%
Weefsels 122,7%
Lang leven brood 113,8%

Nederland gaf de voorkeur aan premium merken boven private labels

Studies hebben ook aangetoond dat premiummerken hun winst aanzienlijk hebben verhoogd in 2020, waarbij de omzet van de 100 grootste merken in Nederland de afgelopen 12 maanden met 10,7 procent is gestegen. Merken zoals Page, Eded, Grand Italia, Avigo, Unox, Hugh, Pondwell en John West verhoogden hun winst aanzienlijk vanwege de behoefte aan kleding en toiletten in de garderobe.

READ  Journalist gewond door kogels overleden in Amsterdam

Ook koffiemerken als Starbucks, Nescafe en Dove Experts verhoogden hun verkoop, terwijl merken als Dr. Otker en Coopmans een succesvol jaar beleefden met de bakgekte die afgelopen voorjaar ontstond. Volgens IRI-onderzoekers zoeken shoppers naar premiummerken omdat ze een relatief lange levensduur hebben.

Aan de andere kant hebben sommige A-merken hun verkopen voor het Coronavirus zien teruglopen. Amstel bier heeft geen bijzonder goed jaar, net als Mendoza of Duis, die gespecialiseerd zijn in respectievelijk kauwgom en snackmix. IRI ontdekte dat shoppers tijdens het winkelen minder snel aan hun drang zullen toegeven en dat het langer duurt om na te denken over wat ze echt nodig hebben.

Door op Abonneren te klikken, gaat u ermee akkoord dat we uw informatie mogen verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid. Bezoek deze pagina voor meer informatie.