Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland, het laatste EU-land, is aan het vaccineren

Een verzorger ontving op woensdag 6 januari het eerste vaccin tegen Covit-19 in Nederland, het laatste EU-land dat zijn vaccincampagne lanceerde onder zware kritiek op de vertraging in het proces.

De eerste dosis van het Pfizer / Bioentech-vaccin werd gegeven aan de 39-jarige Sanna Elgadhri, een verzorger in haar bejaardentehuis, tijdens een ceremonie in aanwezigheid van Nederlandse functionarissen in de zuidelijke stad Vegal. Minister van Volksgezondheid Hugo de Jong vertelde verslaggevers:Ongelofelijk moment. «Eindelijk, tien maanden later (..), beginnen we hier de crisis te beëindigen‘Heeft hij dat aangekondigd? De Nederlandse regering is zwaar bekritiseerd omdat ze het vaccinatieproces traag op gang heeft gebracht’, erkende premier Mark Rutte deze week.Echt teleurstellend.

Ziekenhuispersoneel, dat in contact is geweest met Covid-19-patiënten, samen met werknemers van verpleeghuizen in het zuiden van het land, zouden de eersten moeten zijn die baat hebben bij het vaccin, aldus gezondheidsfunctionarissen. Het laatste EU-land dat de vaccinatiecampagne lanceert, is Nederland, dat op 27 december in andere landen werd gelanceerd, terwijl het VK bijna een maand geleden begon met vaccineren. De regering stond dinsdag in brand tijdens een debat in het parlement, verontwaardigd dat parlementsleden twee weken in diepvriezers hadden gezeten.

«Ik ben erg teleurgesteld dat we dit twee weken na andere landen hebben gedaanEuropeanen, zei Mark Rutte tegen wetgevers. De minister van Volksgezondheid erkende dat de regering niet genoeg voor hem deed.BehendigBij de distributie van vaccins. Ambtenaren hadden besloten om de start van de campagne, die oorspronkelijk was gepland voor 8 januari, twee dagen vooruit te brengen. Ambtenaren hebben tot dusver logistieke kwesties genoemd en de noodzaak voor nationale autoriteiten om het vaccin goed te keuren om de vertraging te rechtvaardigen.

READ  Een deel van het ongerepte regenwoud is in 2020 verloren gegaan aan Nederland

Sinds half december staat Nederland onder de zwaarste controle sinds de uitbraak, werden bewoners opgeroepen om thuis te blijven en werden alle scholen en niet-noodzakelijke winkels gesloten. Eerder zei premier Mark Rutte: “Gevangenisstraf is slim», Meer toegestaan ​​dan zijn Europese buren.