Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Air France: KLM gesteund door Nederland.

Adem frisse lucht in voor luchtvaartmaatschappij KLM (Air France-KLM Group)! De raad van bestuur van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij heeft in totaal 3,4 miljard gefinancierd om Amsterdam te steunen. “Met dit geld kan KLM de huidige Govt-19-crisis aanpakken en zich voorbereiden op de toekomst”, legt de luchtvaartmaatschappij uit. De Nederlandse overheidssteun aan KLM is meer dan de steun van de Franse overheid aan Air France als geheel 7 miljard euro Aangekondigd op 7 mei 2020.

De financiering omvat twee leningen aan KLM en haar dochtermaatschappijen, inclusief een doorlopende belasting op leningen van 2,4 miljard uitgegeven door 11 banken. De Nederlandse overheid garandeert een looptijd van 5 jaar van 90%, met een couponstijging van 1,35% ten opzichte van het jaarlijkse tarief dat gelijk is aan Euribor (ground to zero). Dit komt overeen met 0,50% van de door de Nederlandse overheid verstrekte garantieprijs in het eerste jaar, 1,00% in het tweede en derde jaar en 2,00% na het derde jaar.

Lees meer – Air France wil meer dan 8.000 banen schrappen, waaronder 300 piloten

Een directe lening van 1 1 miljard werd door de Nederlandse overheid aan KLM verstrekt, met als belangrijkste kenmerken: 5,5 jaar looptijd, couponbetalingen per jaar verhoogd tot 6,25% in het eerste jaar, 6,75% in het tweede en derde jaar, en tegen het tarief van het equivalent van 12 maanden (nul tot nul), met een verschil van 7,75% in het vijfde jaar. Het was onderworpen aan de nieuwe doorlopende kredietlijn. Doorlopende leningen en directe leningen worden pro rata opgenomen.

Voor latere afdrukken zijn bepaalde voorwaarden van toepassing waaraan KLM moet voldoen. KLM’s eerste verlaging van de nieuwe doorlopende kredietlijn zal worden gebruikt om de huidige doorlopende kredietlijn die op 19 maart 2020 is opgenomen af ​​te lossen en te beëindigen tot $ 665 miljoen.

READ  Zonnig uitje naar West-Indië voor Beatrix der Nederlanden, ex-koningin

Lees meer – Air France betaalt Amerikanen terug, maar geen Fransen

De voorwaarden in verband met de directe lening zijn gekoppeld aan de verplichtingen van het bedrijf om de prestaties en het concurrentievermogen van KLM te herstellen, inclusief het plan voor duurzame ontwikkeling en herstructurering en het globale herstructureringsplan en de bijdrage van haar medewerkers.

KLM heeft ermee ingestemd de dividendbetalingen aan haar aandeelhouders op te schorten totdat deze twee leningen volledig zijn afgelost. Deze bijstandsmechanismen zullen, onder voorbehoud van de goedkeuring van de Europese Commissie en het Nederlandse parlement, de KLM de middelen verschaffen die nodig zijn om haar verplichtingen na te komen en zichzelf te transformeren in een gebied waar de wereldwijde crisis ernstig destabiliserend is.