Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Air France-KLM: Nederland stimuleert herkapitalisatie

Air France-KLM: Nederland stimuleert herkapitalisatie

Air France-K.L.M. Blijvend zwaar lijden onder de gezondheids- en economische crisis, lijkt de reddingsoperatie in zicht, terwijl Nederland herkapitalisatie van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij niet heeft uitgesloten. Als de hulp van de Fransen en de Nederlanders aan de luchtvaartalliantie niet voldoende was om het overeind te houden, zou The Minister van Financiën Wobke Hokstra zei dat hij bereid was om mogelijke herkapitalisatie te bespreken. CEO, Air France-KLM Benjamin Smith, Wees er maandag op dat de steun van meerdere miljarden euro die aan de groep is gegeven, het mogelijk zou maken “minder dan 12 maanden te behouden”.

“Zelfs in het Nederlandse parlement hebben we altijd de eerste fase van schulden gezegd”, antwoordde Wobke Hogstra woensdag. “Maar de echte kapitaalinjectie om het bestaan ​​en het voortbestaan ​​van het bedrijf te verzekeren, zijn geen leningen”, zei de minister tegen de NOS. Frankrijk en Nederland maken respectievelijk 14,3% en 14% uit van de Frans-Nederlandse groep die Air France samen met KLM opbouwt.

Lees meer – Geannuleerde vluchten: ex-baas van Air France-KLM vraagt ​​klanten “op hun knieën”

In het voorjaar van schulden leende Paris zeven miljard euro aan Air France om de gevolgen van de nieuwe coronaviruscrisis op te vangen. Met een lening van 2,4 miljard van 11 banken, waarvan 90% gegarandeerd is door de Nederlandse overheid, en directe leningen van maximaal $ 1 miljard van deze laatste.

Onze service – Ben je op zoek naar een baan of wil je gewoon veranderen? Ontdek duizenden aanbiedingen op onze site

Hookstra waarschuwde echter dat aan elke herkapitalisatie voorwaarden zouden moeten verbonden zijn, en zo ja, dan zouden deze in de komende weken en maanden besproken moeten worden. Maandag heeft dhr. Smith zei dat er al besprekingen gaande zijn met belanghebbenden over hoe de reserves van de groep kunnen worden versterkt en dat de kwestie van herkapitalisatie “vóór de volgende algemene vergadering” zou worden beslist, die gewoonlijk in het tweede trimester plaatsvindt.

READ  Prinses Amalia der Nederlanden zorgde voor opschudding bij haar eerste officiële diner