Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland heeft aangekondigd mee te werken aan de terugtrekking uit Soedan

Nederland heeft aangekondigd mee te werken aan de terugtrekking uit Soedan

AA/ Amsterdam/ Murat Basoglu

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken maakte zondag bekend dat het zich aansluit bij internationale inspanningen om buitenlanders uit Soedan te verdrijven.

Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra tweette dat zijn land zich heeft aangesloten bij internationale inspanningen om zijn onderdanen uit Soedan te evacueren.

“In verschillende landen is het proces gaande om hun onderdanen uit Soedan te evacueren. Nederland doet mee met een team uit Jordanië. Zij zullen er alles aan doen om de Nederlanders zo snel mogelijk veilig te evacueren.”

Eerder op de dag kondigde het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken de start aan van een “snel evacuatieproces uit Soedan” voor diplomatiek personeel, zijn onderdanen en onderdanen van andere landen.

De Verenigde Staten hebben ook de tijdelijke schorsing van hun ambassade in Soedan aangekondigd na de uitwijzing van diplomatiek personeel en hun families.

De evacuatie van veel Arabieren en buitenlanders is zaterdag begonnen. Het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken zei in een verklaring dat het de evacuatie had uitgevoerd van 91 Saoedi’s en 66 buitenlanders uit 12 landen, waaronder diplomatieke en internationale functionarissen.

Er braken nieuwe botsingen uit tussen het Soedanese leger en Rapid Support Forces nabij het presidentieel paleis in het centrum van de hoofdstad Khartoum, ondanks een driedaags humanitair staakt-het-vuren tussen de twee partijen voor Eid al-Fitr.

*Vertaald uit het Arabisch door Malek Jomni

Slechts een deel van de berichten die Anadolu Agency uitzendt naar haar abonnees via het Internal Broadcasting System (HAS) wordt in verkorte vorm uitgezonden op de AA-website. Neem contact met ons op om u te abonneren.

READ  In Nederland is een vrachtwagen op mensen ingereden, zes doden en zeven gewonden