Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland halveert stikstofuitstoot ondanks verzet boeren – EURACTIV.com

Nederlandse media hebben bevestigd dat de Nederlandse regering, ondanks protesten van boeren, niet zal terugvallen op haar doelstelling om de stikstofuitstoot in 2030 te halveren. NL Tijden.

De boerenorganisaties verwachtten het te krijgen Verlenging deadline tot 2035, maar de regering weigerde terug te trekken. De informatie is woensdag door het kabinet bekendgemaakt tijdens het overleg met boeren en bevestigd door minister-president Mark Rutte van het land. Boeren uitten ook hun verzet tegen de kritische depositiewaarde, een vastgestelde limiet voor de hoeveelheid stikstof die natuurlijke reserves kunnen dragen.

De overheid probeert ook toestemming te krijgen voor PAS-filers (programmatische anpakk stikstof, een programmatische benadering van stikstof). Dit zijn boeren die onder het oude stikstofbeleid geen toestemming nodig hadden om bijvoorbeeld een nieuwe stal te bouwen.

Dit beleid eindigde in 2019, wat betekent dat alle boeren met deze vergunningen nu illegaal werken. regering zal overwegen “Hoe kan eventuele schade worden verhaald als er geen toestemming wordt verleend”Johann Remkes was de bemiddelaar in het Stikstofdossier ons.

De boeren woonden de bijeenkomst bij nadat ze ervan verzekerd waren dat hun eisen in overweging zouden worden genomen, maar ze verontschuldigden zich niet voor hun protesten deze zomer – inclusief het storten van asbest op snelwegen en een protest buiten het huis van minister van Milieu, Christian van der Wall. , verantwoordelijk voor het stikstofprincipe.

Ook bij hen heeft het kabinet geen excuses aangeboden, zegt Bart Kemp van landbouworganisatie Akracti tegen het ANP.

“We hebben altijd gezegd dat actie moet plaatsvinden binnen de grenzen van een democratische rechtsstaat.”Dhr. voegde Kemp toe.

READ  Journalist doodgeschoten in Amsterdam

Het maakte het mogelijk om discussies te beginnen “Sta niet in een agressieve houding tegenover elkaar, maar in een ontspannen houding”zei mevrouw Van der Wall.