Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een klein stadje in Nederland klaagt Twitter aan

Routebeschrijving Bodegraven-Reeuwijk, een klein stadje met 35.000 inwoners op 1 uur rijden van Amsterdam staat vol met rode huisjes aan de oevers van de rivier. Dit ogenschijnlijk rustige stadje is al 2 jaar het slachtoffer van complottheorieën op Twitter.

Het begint allemaal in 2020, wanneer een inwoner van Podgreven verklaart getuige te zijn geweest van de moorden op kinderen door een satanische sekte in de jaren 80… misbruikt door de mannen van de stad, vooral de burgemeester. Hij wordt vergezeld door twee samenzweerders die min of meer hetzelfde zeggen als hij. .

Omdat deze nepberichten zich snel over netwerken kunnen verspreiden, vooral in een privégroep van Telegram met meer dan 7500 mensen! Allemaal aanhangers van complottheorieën. Sommigen gingen daarom rechtstreeks naar de begraafplaats van Podgrevan, waar naar verluidt kinderen zijn gecremeerd. Dus verzamelen ze zich daar, leggen bloemen en betuigen hun respect aan slachtoffers waar niemand ooit van heeft gehoord. Terwijl ze zichzelf filmen en hun video’s op internet zetten om een ​​onderdeel aan de machine toe te voegen.

Vooral omdat de drie mensen achter dit nepnieuws werden gestraft voor hun opmerkingen en het ritueel sindsdien is gestopt. Ze zitten momenteel in de gevangenis en moeten $ 250.000 aan restitutie betalen aan de stad. Dus, als je een beetje in een complottheorie wilt duiken, wees dan voorzichtig, het kan je duur komen te staan! Maar bovenal heeft de stad Twitter gevraagd alle berichten met betrekking tot deze satanische theorie te verwijderen, omdat ze vindt dat het netwerk niet is opgeschoond. De gemeente Podgrevan vindt dat Twitter zijn werk niet doet en klaagt daarom het Amerikaanse bedrijf aan.

READ  De koning der Nederlanden is de sociale kloof weer vergeten

Hier zijn we nog steeds op David tegen Goliath. Grootste Amerikaanse bedrijf vs. Een klein provinciestadje in Nederland. Op dit moment heeft Twitter ervoor gekozen om niet eens te reageren op de aanklachten van de stad. Maar het nieuws laat vooral zien hoe achterhaald Twitter is in zijn contentmoderatie, iets waar het al jaren van beschuldigd wordt. Tegelijkertijd is het lachwekkend als je weet dat er minder dan 2000 moderators in de wereld zijn voor meer dan 200 miljoen dagelijkse gebruikers.

Het voormalige hoofd van de beveiliging van Twitter wees ook op de beveiligingsfouten van het sociale netwerk en merkte op dat Twitter zijn gebruikers niet beschermde tegen hacking en informatiemanipulatie. De aantijgingen worden door het bedrijf ontkend, maar de feiten bewijzen dat hij ongelijk heeft. Een voorbeeld is Elon Musk, de 106 miljoen mensen die Twitter wilden kopen voordat ze hem volgden, Tesla’s baas, die werd aangeklaagd wegens smaad omdat hij tweette dat een speleoloog een pedofiel was… en zo boos was hij. Was bij hem! Zoals we zien bij deze tweet van wat lijkt op een boze tiener, zoals in het Podgrevan-verhaal, kunnen de gevolgen van een enkele tweet verwoestend zijn.