Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nederland verbiedt een stad vleesadvertenties

7 september 2022 om 15:22,

Leestijd: 1 minuut

landbouw

Dit is een wereldprimeur: de gemeente Haarlem in Nederland heeft besloten vleesreclame op openbare plaatsen te verbieden. Deze actie is gemarkeerd Voogd Het gaat in 2024 in.

Deze aanpak maakt deel uit van de wil om klimaatverandering tegen te gaan. Je kunt mensen niet vertellen dat er een klimaatcrisis aan de gang is en ze tegelijkertijd aanmoedigen om de producten te kopen die deze veroorzaken. »gezegd Een lokaal radiostation Ziggy Glaze, wethouder van Groenlinks. Volgens Een verklaring Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties 2013 (CAM), is de veeteelt verantwoordelijk voor 14,5 % van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen.

In Haarlem, een stad van 160.000 inwoners ver van Amsterdam, zijn dergelijke advertenties niet meer te zien op schermen, abri’s en bussen. Tot grote ergernis van vleeslobby’s die paternalisme veroordeelden. Niet alleen vleesproducten worden door de verhuizing getroffen: advertenties voor vliegtuigen, auto’s en fossiele brandstoffen worden ook op openbare plaatsen verboden.

📨 Abonneer je gratis op nieuwsbrieven

Schrijf je binnen een minuut in om een ​​selectie van gepubliceerde artikelen te ontvangen Verslaggever.

Register

READ  De gevangenis werd verlengd tot 2 maart, de scholen heropenen op 8 februari