Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland geniet eerste avondklok sinds WO II

We moeten terug naar de Tweede Wereldoorlog om een ​​spoor van een dergelijke omvang te vinden Nederland. Om de verspreiding tegen te gaan Govit-19Het land begon zaterdag om 21.00 uur een avondklok. Het is verboden om je huis te verlaten tot 04.30 uur en moet elke avond verlengd worden tot minimaal 9 februari.

De Nederlandse regering heeft gezegd dat overtreders een boete van 95 euro krijgen. Sommige begrafenisuitkeringen zijn echter mogelijk, vooral voor degenen die terugkeren van een begrafenis of voor degenen die moeten werken. AvondklokMaar op voorwaarde dat ze een reiscertificaat afgeven. Hondenbezitters mogen zonder certificaat naar buiten.

De Britse variant in het middelpunt van de belangstelling

Premier Mark Rutte kondigde zijn voornemen aan om de volgende dag een avondklok in te stellen voordat hij parlementaire goedkeuring zou vragen. De premier zei dat de keuze werd versterkt door de “Britse diversiteit en de grootste zorgen van ons allemaal”, die een nieuwe spanning in het VK markeerde. Volgens de premier moet de avondklok worden vermeden Gevangenisstraf Verplicht gedurende de dag, sinds het begin van de gezondheidscrisis op hetzelfde moment, hoefden de Nederlanders hun reizen niet te rechtvaardigen.

“Het is altijd beter dan thuisblijven. Ik denk dat ze ervoor moeten zorgen dat we hier niet naar toe hoeven te komen”, zegt de 22-jarige Soya van het Centraal Station. La Hey, Een paar uur voor aanvang van de avondklok. “Het is een beetje een drastische zet. Het kan nodig zijn, maar de psychologische toestand van de mensen is nu niet goed. Het gaat de zaken alleen maar erger maken”, zei Harris, 33, die naar schatting voor de stoel van de premier liep. en achter het parlement van Hinckley.

READ  In Nederland zijn cafés bevoegd om te heropenen voor een proeffase

‘Anti-avondklok’ is de eerste trend op Twitter

De avondklok wekt de woede van een deel van de Nederlanders, behalve dat het verzet heeft uitgelokt van enkele afgevaardigden, waaronder de leider van de extreemrechtse Kirt Wilders. Op zaterdagavond verscheen het sleutelwoord “AvondklokProtest” in het Frans bovenop “Protestatie Couvre-feu” Twitter Nederland trends.

Mark Rutte en zijn regering stapten vorige week op naar aanleiding van een kinderwelzijnsschandaal, maar ze blijven de dagelijkse gang van zaken doen tot de geplande parlementsverkiezingen op 17 maart.