Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Journalist doodgeschoten in Amsterdam

Peter R. de Vries is een bekende Nederlandse journalist die gespecialiseerd is in het onderzoeken van strafzaken.

De Nederlandse criminele journalist Peter R. De Vries raakte zwaargewond bij een schietpartij in Amsterdam op 6 juli en overleed donderdag 15 juli aan zijn verwondingen, aldus een familieverklaring van de Nederlandse media RDL.

Zie ook – Journalist zwaargewond door kogels in Amsterdam: reacties van bewoners

ikPeter vocht tot het einde, maar kon de strijd niet winnen. Omringd door degenen die van hem hielden, stierf hijDat zeiden familieleden van de journalist.

Peter R. de Vries is na een levensbedreigende aanval opgenomen in het ziekenhuis nadat hij, onder wie een man, in het hoofd was geschoten in een straat in Amsterdam, toen het daglicht was. Hij verliet een tv-studio na een talkshow waar hij als gast optrad.

De aanval trok veel reacties van journalisten en politici, ook in heel Nederland.

De twee verdachten verschenen vrijdag kort voor de Nederlandse rechtbanken. De onderzoeksrechter verlengde het vooronderzoek van de twee verdachten tot twee weken, met Kamil E., een 35-jarig pseudoniem dat door landelijke media werd geïdentificeerd als Marrick (midden) en Delano G., een inwoner van Rotterdam. 21 jaar oud.

Journalist en tv-presentator is een persoonlijkheid die bekend staat om zijn rol in veel strafzaken in Nederland. Hij bleef optreden als woordvoerder van de slachtoffers of in de binnenste cirkel van belangrijke getuigen.