Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland dereguleert kolenopwekking

Nederland kondigde maandag aan dat het de beperkingen op kolengestookte elektriciteitsopwekking zou opheffen om een ​​terugval in gasleveringen uit Rusland te compenseren, een dag nadat buurland Duitsland een soortgelijke stap had gezet.

Er is op dit moment geen acuut gastekort»

Het kabinet heeft besloten de productiebeperkingen voor kolencentrales per direct op te heffen van 2022 tot en met 2024.Dat maakte minister Rob Jetton bekend tijdens een persconferentie.’Hierdoor kunnen kolencentrales weer op vol vermogen draaien in plaats van maximaal 35%“, voegde hij eraan toe. Het Nederlandse besluit komt een dag nadat Duitsland meer kolen heeft gebruikt om een ​​afname van de Russische gastoevoer te compenseren. De Russische gasreus Gazprom kondigde in mei aan de leveringen aan de Nederlandse leverancier Kasterra, dat deels in handen is van de Nederlandse staat, nadat het bedrijf weigerde in roebels te betalen.

Ik wil benadrukken dat er op dit moment geen tekort aan gas is“, benadrukte Rob Jetton in Nederland.”Veel landen staan ​​nu echter onder druk (vanuit Rusland).“, hij legde uit. “Dit baart ons zorgen. Vanwege deze zorgen kondig ik vandaag een niveau van gascrisis aan: vroegtijdige waarschuwing“, voegde hij eraan toe. Hoewel het hoogste niveau niveau 3 is, verduidelijkte hij, “Het risico om nu niets te doen is te groot“. Nederlandse minister in zijn land “Deze beslissing bereidde hij de afgelopen dagen samen met (zijn) Europese collega’s voorNederlandse kolencentrales kunnen sinds januari niet meer dan 35% van hun maximale capaciteit draaien om hun CO2-uitstoot te verminderen.

READ  "Wie heeft Anne Frank verraden?" Uit de verkoop in Nederland