Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Coronavirus in Nederland: premier kondigt 5 weken strikte opsluiting aan

Premier Mark Rutte sprak de natie maandag om 19.00 uur toe vanuit het regeringskantoor in Torrentje in Den Haag toen het aantal besmettingen sterk toenam en het dodental de 10.000 overschreed.

De Nederlandse regering heeft besloten een brede en strikte lockdown in te voeren waarbij bijna alles tot 19 januari gesloten is. Ook sluit het scholen, niet-essentiële winkels, musea, pretparken, kapsalons en bioscopen.

De maatregelen gaan in vanaf maandag middernacht om dinsdag de spits in de winkels te vermijden. Scholen sluiten naar verwachting woensdag en schakelen over op afstandsonderwijs. Ook worden kinderdagverblijven gesloten.

Mensen wordt gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven en geen bezoek. Aangeraden wordt om zoveel mogelijk thuis te werken. In tegenstelling tot. In België en Frankrijk komt er geen avondklok.

Een “bubbel” van maximum 2 personen

Mark Rutte zegt ook dat er enkele uitzonderingen zullen zijn om de samenleving beter te laten werken of om kwetsbare mensen te beschermen.

Nederlanders mogen maximaal twee personen in hun huishouden hebben. Op eerste kerstdag wordt een uitzondering gemaakt voor drie gasten. Ook geldt er tot half maart een negatief reisadvies.

In Nederland werden winkels geplunderd

Maandag was er een enorme drukte in winkelgebieden in verschillende steden van Nederland toen het land op weg was naar een nieuwe lockdown.. Vooral in Eindhoven, Den Haag, Utrecht en Rotterdam werden winkels getroffen door de storm. Sommige burgemeesters vroegen om de stad niet meer te bezoeken.

In Eindhoven liepen de parkeerplaatsen razendsnel vol en in Utrecht was het drukker dan op een rustige zaterdag. De burgemeesters van Utrecht, Den Haag en Eindhoven riepen mensen op om niet meer de binnenstad in te gaan.

READ  Koningin Maxima der Nederlanden, een lang weekend in Rome met regeringsleiders op de G20

De gemeente Amsterdam roept shoppers op Twitter op om naar huis te gaan als het te druk is. In Rotterdam werd op Twitter een bericht uitgezonden waarin mensen werden opgeroepen om online winkelen te steunen.

Met deze aankondiging valt een aanscherping van de maatregelen in Nederland samen Duitsland is sinds woensdag gedeeltelijk afgesloten, inclusief het sluiten van niet-essentiële bedrijven en scholen.