Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nani Dimata weer live in Nijmegen: ‘Ik had niet verwacht dat het doelpunt zou vallen’

Dimata, die in de laatste wedstrijd voor de WK-stop topscorer was, keerde terug van vakantie door tegen Ajax een splitpoint te pakken (1-1). Toen zaterdag tegen Emmen wist hij NEC vanaf het halfuur te beschermen door tweemaal te scoren. zijn eerste sinds mei 2021. De opener kwam vanaf de penaltystip en het tweede doelpunt na een persoonlijke confrontatie met de doelman van de tegenstander.

‘Ik had niet verwacht dat het doelpunt zou vallen’ lachen naar ForzaNEC, Oud-paars-wit zag dit tweede doelpunt aanvankelijk afgekeurd door de scheidsrechter, voordat de VAR ingreep. “Eigenlijk zat ik al te wachten op een nieuwe kans om te scoren. Maar toen ik zag dat het zo lang had geduurd, dacht ik bij mezelf: ‘Dit moet een doelpunt zijn.’ Toen de scheidsrechter eindelijk floot, was ik heel blij.”

Landry Dimata lacht weer, na 508 dagen

Een kleine bijzonderheid: elk van zijn vijf doelpunten werd thuis gescoord in het Govert-stadion. “Ik moet zeggen dat we blij zijn dat we zo’n fan hebbenHet herkent de speler die te veel op emotie loopt. Als het goed gaat, maar ook als het fout gaat, voelen we dat ze bij ons zijn. Het is een geweldig gevoel om voor hen te spelen.”

Landry Dimata speelt bijna elke wedstrijd tegen Roger Maiger’s 4-3-3 en heeft halverwege het seizoen al meer dan 1.000 minuten te gaan. Dat is bijna het dubbele van zijn recente La Liga-campagne, waarbij coach Vicente Moreno niet echt meer op hem rekent. Hij kreeg afgelopen zomer een uitrijbon om speeltijd te gaan halen in Nederland.

READ  WK 2022: Servië stoot op de laatste seconde door naar Qatar en stuurt Portugal naar de play-offs

Sindsdien is zijn moed gestegen, in hetzelfde tempo als zijn vertrouwen voor het doel en zijn clubresultaten, die de top tien zijn binnengedrongen (9). “We willen een mooie kant van onszelf laten zien: een onbevreesd teamDimata stimuleert. We willen scoren, maar we verdedigen ook goed. Dit is onze kracht en we willen onze kwaliteiten laten zien, ongeacht de tegenstander, of dat nu Ajax, PSV of Feyenoord is.”

En dat is prima, de volgende uitdager voor Dimata en NEC (a.s. woensdag) is niemand minder dan Feyenoord, de huidige koploper van de Eredivisie. Dit wordt een grote nieuwe test voor een speler die deels is opgeleid in Standard.