Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na 100 dagen Euro Espoirs zei Jacky Mathijssen: “Ik heb mijn ideeën en mijn uitgebreide spelerslijst”

Over exact 100 dagen zijn de Duivels in Tbilisi (Georgië) om aan hun EK te beginnen tegen Nederland. Jackie Mathisen maakte van de gelegenheid gebruik om te praten over de voorbereiding op het toernooi en zijn team van spelers, wat grotendeels zal afhangen van wat Domenico Tedesco, de nieuwe hoofdcoach van de Devils, besluit te doen.

Wachten op de euro

Op 29 maart 2022, bijna een jaar geleden, verzekerden de Duivels zich van hun ticket naar het EK door naar Denemarken te gaan (1-1). Tussen deze kwalificatie en de start van het EK (21 juni) zijn in totaal 449 dagen verstreken. “Erg lang”– dacht Jackie Mathijsen. “Nu zijn we 100 dagen verder en beginnen we ons voor te bereiden. We denken bijvoorbeeld na over wat we deze maand in het trainingskamp of in wedstrijden kunnen verwerken, zonder dat het al te voor de hand ligt omdat onze toekomstige tegenstanders ons duidelijk in de gaten zullen houden. Bovendien is dit een moeilijkheid. We moeten dus aspecten beoordelen die alleen onze medewerkers kunnen zien.”

Column van Christoph Franken: Tedesco’s jeugd? Je zult eerst naar de oude moeten kijken

Aan het einde van deze maand trekt het Spaanse nationale team naar Pinatar in Spanje om twee vriendschappelijke wedstrijden te spelen, tegen Tsjechië (24 maart) en tegen Japan (27 maart). Hiervoor zal Jacky Mathijssen een groep spelers verzamelen die niet per se dezelfde zijn als degenen die over drie maanden deelnemen aan het EK. “Dit is een andere moeilijkheid. Maar we zijn nog steeds van plan om in deze twee wedstrijden te testen ter voorbereiding op de EK-wedstrijden tegen Nederland, Georgië en Portugal. Alles wat we willen testen is klaar, het enige dat overblijft is om de spelers te noemen die naar dit kamp zullen komen.

READ  Spannende wintertransfers - TVA Sports

Lijst met 40 namen

Vrijdag stuurt Jackie Mathisen zijn lijst op de hielen van die van Domenico Tedesco. “Ik heb momenteel een lijst met 40 namen, met iedereen. Waaronder Onana of Openda. Maar ik realiseer me dat ik vrijdag namen moet schrappen om me aan te passen aan de lijst met demonen. Wat ik wel kan zeggen is dat er één speler is die ik deze maand absoluut zou willen zien, en dat is Arne Engels (Noot van de redactie: De Bruggeling kwam deze winter naar Augsburg). “

Zeker is ook dat Romeo Lafia (Southampton) en Johan Bakayoko (PSV) vrijdag niet geselecteerd worden voor Onder-21. “Spelers die zich kwalificeren voor de Onder-19 moeten eerst naar de Onder-19 omdat ze drie belangrijke kwalificatiewedstrijden hebben. Tenzij ze natuurlijk zijn uitgenodigd voor demonen. Aan de andere kant zal het in juni anders zijn voor de euro.

Er is nog geen ontmoeting met Domenico Tedesco

In tegenstelling tot wat eerder werd gemeld, heeft Jacky Mathijssen niet de gelegenheid gehad om met de nieuwe coach te spreken. Vooral rond Euro U21. “We bespreken dit in juni. Hij is momenteel bezig met zijn eerste selectie voor de twee wedstrijden in maart. Het is dus nog te vroeg om over juni te praten. Dat doen we op het juiste moment.”

Tijdens het Martinez-tijdperk moest Jackie Mathisen dezelfde tactische filosofie (3-4-3) hanteren die de Rode Duivels hanteerden. De geschiedenis van het voorbereiden van jongeren op dezelfde context als het A-team.De komst van Domenico Tedesco zou de situatie kunnen veranderen. “Ik kan niet wachten om te zien wat er gebeurt, want ik weet nog niet wat er beslist gaat worden. Eerst concentreerden we ons elk op onze games in maart, daarna zullen we ze later bespreken. Als de nieuwe coach op dezelfde manier wil werken maar met een ander systeem, dan pas ik me aan. Als hij zegt dat ik flexibel kan zijn omdat de Belgische spelers tactisch erg flexibel zijn (en dat zijn ze ook), dan is dat ook oké. Maar het is aan hem om me te vertellen wat hij wil en ik pas me eraan aan.

READ  Deschamps verplettert Espoar!

Minder dan een week na Alderweireld zal ook Simon Mignolet zijn afscheid van het internationale voetbal aankondigen.

Euro groep

Amadou Onana, Luis Obinda, Charles de Kettleri, Arthur Theatre, Jeremy Doku of zelfs Zino Debast zijn allemaal spelers die zich al bij de Devils hebben aangesloten, maar nog steeds in aanmerking komen voor deelname aan het UEFA European Under-21 Championship, aangezien ze na 1 januari zijn geboren. , 2000. De meesten van hen hebben ook deelgenomen aan de meeste kwalificatietoernooien in Georgië en Roemenië. Het is nu afwachten op wie Jackie Mathisen in juni kan rekenen, aangezien de Rode Duivels twee kwalificatieduels voor Euro 2024 hebben: 17 en 20 juni, tegen Oostenrijk en Estland.

Voor het Euro U21-toernooi wordt in ieder geval een groep van 23 spelers opgeroepen. “Ik weet niet hoe ik moet beginnen, dit zal gebeuren”Mattijsen geeft toe. “Ik heb mijn eigen ideeën en mijn eigen uitgebreide spelerslijst. Maar ik ben me er ook van bewust dat sommigen zouden kunnen samenwerken met het eerste team. Het maakt niet uit. Ik ben ook de nummer één fan als een speler kan opstappen en laten zien zichzelf bij de Duivels, zelfs als hij het toernooi in juni mist. Het is duidelijk dat het mijn taak is om spelers te helpen verbeteren en wedstrijden te winnen, maar een groot deel van mijn taak is ook om spelers voor te bereiden op de Rode Duivels.

Domenico Tedesco heeft echter al aangegeven liever een speler te zien deelnemen aan het EK Onder-21 dan hem alleen als back-up voor de Devils te gebruiken. “Ik weet niet of het waar is, ik wil het eerst uit zijn mond horen.”Mathijsen glimlacht. “Maar ik hoop dat het zo zal zijn. Wat mij betreft ben ik in ieder geval klaar voor alle mogelijke scenario’s. Er zijn geen slechte spelers en er was geen onmisbare ster. Natuurlijk zou ik graag het meest competitieve team hebben, maar Ik heb geen probleem met het feit dat de spelers in A.

READ  Keert Anwar El Ghazi Nederland de rug toe ten gunste van Marokko?

Euro is de droom van de Olympische Spelen

De Belgische kandidaten trekken naar Georgië in de wetenschap dat kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs mogelijk is. Maar blijf ook met beide voeten op de grond. “Het is 15 jaar geleden dat het U21-team een ​​wedstrijd won op een toernooi (noot van de redactie: Gilles Fellaini, Witsel, Vermaelen, Vertonghen, Mirallas). Dus de eerste uitdaging zal zijn om er een te winnen. Dan is het een seconde om je te kwalificeren voor het kwartaal. Dan denken we aan de Olympische Spelen (noot van de redactie: de vier beste teams van het EK kwalificeren zich).