Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Caroline Garcia ging door naar de achtste finales door Laila Fernandez te domineren

Caroline Garcia ging door naar de achtste finales door Laila Fernandez te domineren

Niets komt op dit moment gemakkelijk in Californië voor Caroline Garcia, die haar eerste twee wedstrijden in drie sets won. De nummer vijf van de wereld speelde maandag echter een vrij sterke derde plaats in Indian Wells en versloeg (6-4, 6-7 (5), 6-1) de Canadese Leela Fernandez (49 WTA) in twee uur en 13.

Na een timide start van de wedstrijd (1-0 voor Fernandez, 0-30 op zijn service), scoorde Garcia plotseling 12 opeenvolgende punten, met zeer scherpe slagen, om de leiding te nemen (3-1). Sindsdien heeft ze laten zien dat ze haar verplichtingen volledig onder controle heeft, maar aan de andere kant is ze er nauwelijks in geslaagd de Canadees over haar heen te bedreigen.

In een wedstrijd waarin de bal razendsnel heen en weer ging, moest Leonez wachten op de negende game van de tweede set om eindelijk een nieuw breakpunt te pakken, dankzij twee ongedwongen fouten (waaronder een brace) van Fernandez. Maar op dit punt, dat matchpoint leek te zijn, was zijn zeer sterke forehand een beetje ongekruist, eindigde in de fairway, en deze bal gleed hem uit met 6-4, 5-4.

Voor het eerst geconfronteerd met breekpunten, vanaf de eerste wedstrijd van de laatste set, toonde de Française zich vol kracht en redde ze beiden met winnende slagen. Na twee diepe returns kreeg ze haar tweede break van de wedstrijd (3-1). Mogelijk fysiek aangetast door de concentratie die ze moest behouden om de kracht van de Fransman in de tweede set te bedwingen, zag Fernandez haar wedstrijd uit elkaar vallen en scoorde slechts drie punten. “Ze zette veel druk op me in de tweede set, maar ik ben blij dat ik mijn intensiteit heb vastgehouden in de laatste ronde.”vatte de winnaar samen in de microfoon, in het stadion.

In de Ronde van 16 staat Caroline García tegenover een verrassende gast, de Roemeense Sorana Cirstea, 21e gerangschikt in de wereld, die de Amerikaanse Bernarda Pera (43), 32, nu 83 in de WTA -3, 6 -1) met stomheid geslagen heeft. Frankrijk leidt met 2-0 in een onderling record.