Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Alpineskiën | Michaela Shifrin huurt Karen Harjo in als hoofdtrainer

(Park City) Twee dagen na het breken van het record voor wereldbekeroverwinningen neemt Mikaela Shiffrin Karen Harjo in dienst als nieuwe hoofdcoach, die het Canadese alpineskiteam leidt.


US Ski & Snowboard kondigde maandag de aanwerving van Harjo aan en zei dat ze in april zou beginnen. Harjo werkte eerder met Shiffrin als assistent-coach voor Team USA.

«J’ai étémoin the son éthique de travail exceptionnelle, de his capacité à bien travailler avec autres entraîneurs et, surtout, the sa connexion et the son devouement andvers les atleten, a declaré Shiffrin, in a communiqué publié par l’ uitgerust.

“Ik denk dat ze me veel kan helpen en dat ze gaandeweg met een nieuwe manier van denken zal komen.”

Harjo zal werken met Shiffrin’s moeder, Elaine, die ook een van de tweevoudig Olympische gouden medaillewinnaars is.

FOTO MICHAEL PROBST, gelinkte persarchieven

Karen Harjo

Shiffrin wordt maandag 28. Zaterdag won ze in Zweden voor haar 87e de slalomH Wereldbekeroverwinning, één voor Ingmar Stenmark.

Ze won dit seizoen ook haar vijfde wereldbekertitel.

Harjo vervangt Mike Day, die vorige maand bij Worlds vertrok toen Shiffrin hem vertelde dat ze aan het einde van het seizoen van personeel wilde wisselen.

Day coacht Shiffrin sinds 2016. Hij was bij haar in 65 van haar WK-overwinningen.

“Ik ben zo opgewonden en vereerd door de kans om met Michaela te werken”, zei Harjo. Ik begon mijn coachingcarrière op het WK bij het technische damesteam van de Verenigde Staten. Ik heb Michaela’s focus, flexibiliteit en toewijding altijd bewonderd.

“Haar arbeidsethos is ongeëvenaard en ik kijk er naar uit om met haar samen te werken in deze volgende fase van haar carrière. Wat me het meest verbaast aan Michaela is dat ze al zoveel heeft bereikt, maar ze weet ook dat er nog ruimte is voor verbetering.” ”

READ  Formule 1 - Nederlandse Grand Prix: Ferrari stuurt na fiasco verschrikkelijk bericht