Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Motocross of Nations: Pianlotte Romain Vivre is geselecteerd voor het Franse team

Motocross of Nations: Pianlotte Romain Vivre is geselecteerd voor het Franse team

29 augustus 2023 Door Jordan Rumpho

Na zijn overwinning in Nederland afgelopen weekend heeft Romain Vivre de selectie gewonnen voor de volgende Motocross of Nations-race.

© MXGP

De auteur van het uitstekende seizoen 2023 in het MXGP Wereldkampioenschap, Vogezen-coureur uit Dogneville, Romain February, pakt een eervolle tweede plaats, drie Grand Prix vanaf het einde van het seizoen. Een seizoen dat wordt afgesloten met een slotbijeenkomst op de Motocross des Nations, waar de beste specialisten per land samenkomen voor een raceweekend in Frankrijk. Een test waarbij de Vogezen op 8 en 9 oktober de kans krijgen om de driekleuren te verdedigen, zoals ze in het verleden al briljant hebben gedaan.

Vosgien Romain selectie van februari voor de Motocross des Nations 2023.

Een belangrijk evenement op het internationale podium van het motorrijden, de Motocross des Nations, het equivalent van de Olympische Spelen in dit opzicht, keert op 7 en 8 oktober terug naar Frankrijk in Erne (Mayenne).

Het bolwerk van discipline in Frankrijk, het Circuit Raymond-Démy, zal gastheer zijn van de derde raceH Eenmaal in zijn geschiedenis werd de competitie, na de laatste organisatie (2015), met succes bekroond door het Franse nationale team te kronen.

Een paar weken voor de start van deze 76eH Natuurlijk is het tijd dat de Franse Motorfederatie de sluier oplicht over het Franse team dat onze kleuren in Mayenne zal verdedigen. De drie rijders die zijn gekozen om Frankrijk te vertegenwoordigen zijn: Maxime Renault, in de open klasse, Tom Vialle in MX2 en Vosgien Romain februari, in de MXGP.

Veel waardering voor de pianolotte die een zeer goed seizoen beleeft op de Wereldkampioenschappen met daarbij de 2e plaatsH Het klassement bestaat uit drie overwinningen, waaronder de overwinning van afgelopen weekend in Nederland. Met een verschil van 92 punten ten opzichte van de Spaanse leider Jorge Prado hoopte Vivre niet langer op de titel. Maar met 77 punten voorsprong op de Zwitser Jeremy Seewer, die op de derde plaats staat, weet hij zeker dat hij zijn plek tot het einde van het seizoen zal behouden.

READ  Verslagen door PSG in de Ligue 1 en Annecy in de Coupe de France, verloor OM alles in vier dagen tijd?

Het einde van een seizoen zal hij kunnen vieren tijdens de Motocross des Nations, met de ambitie om Frankrijk de overwinning te bezorgen. Op de tweede trede van het podium bij RedBud in 2022 achter de Amerikanen is het doel voor de Blues heel duidelijk: de Chamberlain Trophy terugnemen op eigen bodem en 7 punten toevoegen.H Hij speelde in hun lijst na zijn overwinningen in 2001, 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018.