Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mink zou mannen in Nederland hebben getroffen

Nederlandse functionarissen zeiden maandag dat een tweede medewerker van een nertsenfokkerij in Nederland Covit-19 had opgelopen via kleine zoogdieren, terwijl de kans op een nieuwe epidemie laag was. Net als de fret of de kat is de nerts eigenlijk een van de weinige dieren waarvan bekend is dat ze het virus op mensen overdragen, hoewel het zeldzaam is.


►►► Lees ook: Ons document over besmetting met het coronavirus


Woensdag vond de eerste vervuiling plaats bij een medewerker van een nertsenboerderij nabij Eindhoven in Nederland. De ziekte werd aangetroffen op twee boerderijen die waren grootgebracht vanwege hun pels.

Maandag kondigde de Nederlandse minister van Landbouw een tweede vervuiling per werknemer aan: “Onlangs verscheen een tweede geval op een van de getroffen nertsenkwekerijen. Meestal werd SARS-CoV-2 (Govit-19) overgedragen van mens op mens.”, Zei minister Carola Schwartz in een brief aan het parlement.

“De zaak is hetzelfde als voorheen”, Zij ging door. Gezondheidsfunctionarissen zijn echter van mening dat er een risico op besmetting is buiten de gebouwen waar de nertsen worden gehouden. “Onverschilligheid”, Zei mevrouw Scoutton.

Van nertsen tot mensen: is het coronavirus besmet?

Daarom zijn Nederlandse functionarissen van mening dat de landarbeiders besmet waren met Govit-10. Het is niet de eerste keer sinds het begin van de coronavirusinfectie dat er gevallen van besmetting door dieren of door dieren zijn gemeld.

De International Veterinary Society bestudeert het verloop van de ziekte en controleert de aangetaste organismen.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) kunnen er potentiële gevallen zijn van vervuiling van Nederlanders door nertsen “Eerste bekende transactiegevallen” Van dier tot mens in de roman over het coronavirus. De WHO zei dat het contact had opgenomen met Nederlandse onderzoekers die de zaak onderzoeken.Tot op heden zijn er minstens drie gevallen geweest. “ De WHO zegt dat ze voortdurend andere gegevens verzamelt en onderzoekt om te begrijpen of dieren en huisdieren de ziekte kunnen verspreiden.

READ  Mobiele telefoons worden verboden in de klaslokalen

Uit het werk van onderzoekers van het Wuhan Institute of Virology bleek dat de genetische sequentie van het nieuwe coronavirus 80% vergelijkbaar was met die van SARS, dat in 2002-2003 een eerdere infectie veroorzaakte, en 96% per hoofd van de bevolking coronavirus.

De meeste onderzoekers zijn het erover eens dat het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2 – de oorsprong van de ziekte – ongetwijfeld voorkwam bij vleermuizen, maar wetenschappers denken dat het voorbij is. Door een andere tot dusver onbekende soort, voordat deze door mensen werd verspreid.

Dit maakt deel uit van de puzzel die de internationale wetenschappelijke gemeenschap en de Wereldgezondheidsorganisatie zullen ontdekken om beter te begrijpen wat er is gebeurd, om gevaarlijke praktijken beter aan te pakken en een nieuwe epidemie te voorkomen.

Veel diersoorten besmet met het coronavirus

Zoals Etienne Thiri, hoogleraar virologie aan de ULG, uitlegt, is tot dusver slechts van een paar soorten aangetoond dat ze vatbaar zijn voor de ziekte: “Mink wordt aangetroffen bij dieren zoals fretten en katten die vatbaar zijn voor Govt 19-infectie. Geen wonder dat ze besmettelijk zijn. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het zich verspreidt van fret tot fret. Fret is een diersoort, een mosterd, heel dicht bij nertsen. We konden hetzelfde experiment doen met de kat. Daarom hebben we op het niveau van gevoelige dieren voor Govit-19 fretten, nertsen en katten die af en toe besmet zijn en vatbaarder zijn voor deze infectie. De hond grijpt in op het tweede niveau“.


►►► Lees ook: Ons document over besmetting met het coronavirus

READ  Omigron-variant domineert Nederland

Er is de kwestie van verspreiding naar mensen. Het risico van besmetting van mens tot elektrisch is minimaal, maar niet onmogelijk, legt Etienne uit: “Omdat deze dieren kunnen worden geïnfecteerd en het virus kunnen afstoten. Dus we zijn hier in de wetenschappelijke kennis die elke dag moet worden verbeterd door de staaf van nieuwe kennis. Voorlopig wordt dit risico als zeer laag beschouwd, maar we kunnen niet beslissen het helemaal uit, ” zei hij. Verwijst naar de viroloog.

Tijdens de SARS-epidemie in 2003 was het virus afkomstig van een vleermuis, maar het verspreidde zich via een kleine vleesetende civetkat op de mens. Dus waarom niet vervuilen via nertsen?

Maatregelen om besmetting door dieren te voorkomen

Aanbevelingen zijn te vinden op de website van Afska. Er moeten verschillen worden gemaakt voor individuele doeleinden en voor professionals die met dieren omgaan, zoals fokkers, dierenartsen of trimmers.

De AFSCA-website legt gebaren uit voor eigenaren en professionals met veelgestelde vragen.

Er zijn aanbevelingen gedaan voor nertsen fretkwekerijen in België. Dit omvat persoonlijke bescherming van personen die worden blootgesteld aan dieren, het dragen van maskers en speciale kleding. Hygiënepraktijken zoals het desinfecteren van handen, het schoonmaken van kleding of het gebruik van wegwerpzakdoeken zijn ook essentieel.

Voor individuen is er geen specifieke bescherming. Eigenaars die het dier verlaten, wordt echter aangeraden afstand te houden tot andere dieren. Dit geldt vooral voor honden tijdens het wandelen.

Als een persoon in een huishouden met een dier besmet is met het coronavirus, is het daarnaast aan te raden om geen contact met het dier te hebben. Etienne Theri, een professor in diervirologie in Ulkil, legt uit dat we fysieke activiteiten op afstand bij hem moeten houden.

READ  Nieuw hoofdkantoor in Nederland