Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Minachting van loyaliteit aan de aanklager

Minachting van loyaliteit aan de aanklager

Chief Jordant moet alert zijn op een beroemde ontmoeting tussen de advocaat van de beschuldigde, Anna Adrian Kaysin en Dimitri Jordanang, aanklager van de divisie. In tegenstelling tot de praktijken tussen advocaten en onderzoeksrechters, ontwikkelde Me Kaisin zijn defensieve argumenten zonder zijn bevindingen vooraf aan de officier van justitie te presenteren, wat hem misschien zou verbazen. “bedrog”dacht meneer Gourdange.

Me Kaisin voerde drie argumenten aan: de verjaringstermijn, de niet-ontvankelijkheid, de betwisting van de feiten en de uit de mouw geschud de kracht van de uitspraken die het precedent en de uitspraken van het Hof van Cassatie vormen. Er volgde een technisch en soms zeer gespannen debat, waarin Dimitri Gordang op zijn standpunten bleef en weigerde, prima om zijn toestemming te geven, aan de mogelijke vrijlating van de beklaagde die Anna Kaisin had gevraagd.

Controversiële Coca-Cola-fles

Op de merites, Me Kaisin betwistte de schuld van zijn cliënt, in de overtuiging dat er ernstige twijfel bestond. De vingerafdruk van de Nederlander is gevonden in de ruimte die wordt gebruikt als ontmoetingsplaats voor heroïnedealers en hun klanten, hij is geïdentificeerd door een klant en zijn strafblad (veroordeeld in 2008 tot vier jaar cel) pleit niet. De man legt uit dat hij nu een schoon leven leidt met zijn partner en kinderen en dat hij werkt om zijn gezin te onderhouden.

Kaisin en ik haalden een fles cola uit zijn tas en zetten die ogenschijnlijk voor hem neer: “Als je de vingerafdrukken op deze fles analyseert en mijn vingerafdrukken vindt, concludeer je dan noodzakelijkerwijs dat ik een grote drugsdealer ben?”: Gordang veegde het argument van tafel en vond het een beetje kort en ronduit sterk in koffie.

READ  Beker van Frankrijk: Saint-Brieuc schakelt Concarneau uit en Bordeaux heeft het moeilijk, maar kwalificeert zich na strafschoppen - Beker van Frankrijk - zevende ronde

De Raadskamer moet achter gesloten deuren een besluit nemen over een eventuele vervroegde invrijheidstelling. Voor het overige doet de opperrechter op 15 november uitspraak.