Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Benzema breekt record van Zidane

Benzema breekt record van Zidane

Media365 Redactie, gepubliceerd op vrijdag 21 oktober 2022 om 15:00 uur.

Door maandag in Parijs vrijwel unaniem de Ballon d’Or te winnen, deed Karim Benzema het beter dan Zinedine Zidane.

In de geschiedenis van de Ballon d’Or is er in het verleden nog nooit zo’n geweldige toewijding geweest als Karim Benzema zojuist heeft bereikt. De Real Madrid-spits kreeg 549 van de 558 potentiële punten.

Benzema doet het beter dan twee grote legendes

Eerder boekte Zinedine Zidane de meest indrukwekkende overwinning. Laatstgenoemde had in 1998 een enorm gat geslagen met zijn achtervolger (176 punten, meer dan Mijatovic) en werd voor het eerst 45 van de 51 keer geciteerd.. Zijn Franse Ballon d’Or winnende opvolger doet het dus beter.

Ook Johan Cruijff boekte grote successen. Hij werd als eerste gekozen door 19 van de 26 juryleden. Hij verzamelde tweemaal de punten van zijn eerste twee alumni in het klassement (Sandro Mazzola en George Best). KB9 kon dus beter presteren dan de Bataafse reus, ook al bleef het aantal gewonnen ballonnen. Cruijff won er nog twee.

Slechts vier landen hebben Benzema niet als eerste in de top 5 genoemd. Dit is het geval van Senegal, wat heel begrijpelijk is gezien het feit dat ze Sadio Mane prefereerden. Er is ook Egypte, dat zijn ster Sadio Mane benadrukte. En in Europa kozen twee landen ervoor om elders te zoeken. Dit zijn Slovenië en Nederland, die respectievelijk De Bruyne en Salah op de eerste plaats zetten.

READ  LIVE - OM: Volg de persconferentie van Tudor en Gigot voor de receptie in Monaco