Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Metz: Mayonade verlengd tot 2023

Deze woensdag heeft Metz Club, de leider van de Butagaz Energie League, via zijn officiële Twitter-account de contractverlenging, tot 2023, geformaliseerd voor coach Emmanuel Mayonnade.

Emmanuel Mayonnade zet het avontuur voort. Deze woensdag via zijn account Twitter Officieel heeft de dameshandbalclub in Metz de contractverlenging van haar coach geformaliseerd. Emmanuel Mayonnade, nu 38, is nu tot het einde van het seizoen 2023 verbonden aan Metz FC, nadat hij zijn huurcontract met een extra seizoen verlengde. De Franse technicus arriveerde op de bank om in 2015 Ligue Butagaz Energie te vormen, waardoor het plezier nog groter werd. Onder zijn leiding won Metz FC in totaal vier Ligue 1-titels en meer specifiek tijdens de seizoenen 2016, 2017, 2018 en 2019.

Hieraan moeten we ook de twee Franse bekers toevoegen die zijn behaald in de jaren 2017 maar ook 2019. De beste coach van het Franse kampioenschap in 2016, in 2017, in 2018 maar ook in 2019, Emmanuel Mayunade deed ook een onafhankelijke baan aan het hoofd van de damesselectie voor Nederland, die hij in 2019 eenvoudig won met de titel van wereldkampioen. Ter gelegenheid van de editie 2021, die tot woensdagavond begint, zullen de Nederlanders proberen hun titel te behouden, maar zonder Mayonnadi, wiens contract na twee jaar niet werd verlengd, en na de Zomerspelen van 2020 in Tokio, Japan, waar ze niet kon Nederland, dat ook als zesde eindigde op het EK 2020, beter kon doen dan de kwartfinales, om de vijfde plaats te behalen in de finale, met een nederlaag tegen Frankrijk, de toekomstige Olympisch kampioen van de discipline.

READ  Nice-OM: Alvaro met Sampaoli, Longoria en Payet in sessie [Màj] - Seizoen

Sinds de start van het seizoen 2021-22 van de Butagaz Energie League is Metz simpelweg niet verslagen, met negen overwinningen in verschillende reeds betwiste wedstrijden. Het is duidelijk dat het de eerste plaats inneemt in het Franse kampioenschap handbal voor vrouwen, 27 eenheden en twee voor zijn eerste concurrent, de club Bourg de Beguet.