Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Young Red Lions werden de laatste vier geweigerd na een 1-0 nederlaag tegen India in de kwartfinales van het WK

De Young Red Lions domineerden de kwartfinale tegen het gastland, dat in de finale van de vorige editie (in 2016 in Lucknow) al van hen had verloren (1-2) maar verloor in de enige penalty die aan de Indians was toegekend. De Belgen spelen klassementswedstrijden om de 5e tot de 8e plaats in het toernooi. België, dat als eerste eindigde in Groep A, en India, dat als tweede eindigde in Groep B, hielden de wedstrijd in het eerste kwart gelijk, hoewel het balbezit enigszins in het voordeel van België was. De krachten van Jeroen Burt leidden aan het begin van het tweede kwart tot het resultaat na de eerste strafschop (computer) geschreven door de Indians en verankerd door Sharda Nand Tiwari (21). Na rust domineerden de jonge Belgen grotendeels de discussies, maar zonder Prashant Chauhan, de keeper van de tegenstander, te slim af te zijn. Boris Feldheim werd op zijn beurt goed beschermd door zijn verdedigers en bemoeide zich nooit. Zelfs teruggebracht tot tien in het vierde en laatste kwart, konden de Indianen de zeer buitensporige aanvallen weerstaan ​​van de Belgen die na twee minuten hun laatste kans op de computer verspeelden.

De Belgische aanvoerder Dylan Engelbert zei dat hij “trots was op zijn team” dat “alles geeft”. “We kunnen trots zijn op onze prestatie”, zei de Leopold-spits. “Het moet een interessant onderdeel zijn geweest om te zien. Met een beetje geluk hadden we naar de penaltyreeks kunnen gaan.”