Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Met Omicron wekt Macron oude demonen op oudejaarsavond

COVID-19 pandemie in Frankrijkeen bestand

De vijfde golf van de verspreiding van het Covid-virus die Frankrijk overspoelt, bracht Emmanuel Macron ertoe om maandag om 16.00 uur de nieuwe Health Defense Council te ontmoeten. Onzekerheid doemt op met de start van het schooljaar, sport- en culturele evenementen, terwijl internationale vluchtannuleringen toenemen.

Het feest is voorbij. Terwijl we de laatste cadeaus uitpakten en overgebleven chocolaatjes opslokten, overschreed de Covid-19-pandemie een nieuwe verrassende drempel in Frankrijk. Binnen vierentwintig uur werden er op eerste kerstdag meer dan 100.000 nieuwe gevallen geregistreerd, volgens Public Health France: een nieuw record. Geef de schuld aan de omicron-variant, die veel besmettelijker is dan zijn voorgangers – maar volgens Britse en Zuid-Afrikaanse studies minder gevaarlijk zou zijn. Geconfronteerd met deze enorme brand, zal Emmanuel Macron op maandag om 16.00 uur via videoverbinding de Health Defense Council ontmoeten. Tussen het wachten op nieuwe gezondheidsmaatregelen, de vragen rond de start van het nieuwe schooljaar en de annulering van een reeks vluchten over de hele wereld, en de terugkeer naar het kerstweekend, alles ongewoon.

in overheidspijpleidingen

Het doel van de uitvoerende macht is duidelijk, maar de uitvoering is delicaat: een reactie bedenken om de wreedheid van het alternatief te evenaren, zonder de staatseconomie opnieuw te verlammen met een avondklok of opsluiting. De krachtige maatregel ervan is al enkele dagen bekend: de Vaccinatiepas moet iets eerder dan verwacht de Gezondheidskaart vervangen. Zijn wetsvoorstel moet worden behandeld tijdens een buitengewone kabinetsvergadering in de nasleep van de Health Defense Council. Het zal dan op 29 december naar een commissie in de Nationale Assemblee worden verwezen, voordat het vanaf 5 januari naar de Senaat gaat om vóór de 15e in werking te treden. Om toegang te krijgen tot vrijetijdsactiviteiten, vervoer, bars en restaurants, heeft u dus een volledig vaccinatieschema nodig. Toegang tot gezondheids-, medische en sociale instellingen en diensten blijft afhankelijk van het indienen van een negatieve test. Daarnaast overweegt het kabinet voor bepaalde plaatsen een “uitstekende corridor”, met een negatieve test naast volledige vaccinatie, aan te leggen. “Zeer hoog risico”, cZoals nachtclubs. Voor oudejaarsavond zal de uitvoerende macht, net als vorig jaar, overwegen een avondklok in te voeren, aldus TF1-LCI.

READ  Olympische Spelen. Gemengd groepsjudo evenement: hoe werkt het?

Onder andere verwachte aankondigingen is de promotie van werken op afstand. Minister van Arbeid Elizabeth Bourne vroeg woensdag aan bedrijven: “nu voorbereiden” opzetten “minimaal drie dagen” thuiskantoor “Voor banen die het toelaten”, “of zelfs vier indien mogelijk.” Ten slotte werd de waarschuwing van de Wetenschappelijke Raad van donderdag geconfronteerd met de angst voor een “Chaos” Essentiële sectoren van de samenleving veroorzaakt door de explosie van contactgevallen en Covid, moet de overheid isolatieregels herzien en harmoniseren.

Hoe zit het met de kinderen en terug naar school?

Alle ogen zijn ook gericht op het einde van de schoolvakantie, gepland op 3 januari. In een zondag gepubliceerde open brief aan de minister van Volksgezondheid Op de website van JDDEn 50 gezondheidswerkers zeggen van wel “Erg bezorgd” gezicht au “Huidig ​​niveau van viraal verloop van coronavirus bij schoolgaande kinderen en adolescenten”, en vraag De start van het schooljaar uitstellen. “Sinds begin november is bevestigd dat 300.000 kinderen en adolescenten besmet zijn met het Covid-19-virus,” Ze wijzen erop, met het argument dat: “Het aantal ziekenhuisopnames van kinderen in conventionele en intensive care-afdelingen heeft zijn piek in alle voorgaande golven overschreden, met meer dan 800 kinderen onder de 10 jaar en 300 adolescenten van 10 tot 19 jaar die in zes weken in het ziekenhuis werden opgenomen.”. We zijn er niet op blijven wijzen dat de schoolomgeving een blinde vlek is geweest in de Franse gezondheidsstrategie. School is niet zomaar een deur die je opent of sluit: je moet hem veilig maken.” Christian Lehmann, een huisarts die zich bij het platform heeft aangemeld en die ook een column ‘Epidemic Journal’ schrijft voor launch.

READ  De Belgen kennen hun tegenstanders in de groepsfase

Bij zijn collega’s bedelt hij al maanden “Installatie kooldioxide sensoren Zodat de leraar weet wanneer hij moet ventileren “,” Stel duidelijke ventilatieprotocollen op in de klas “,” Deel FFP2-maskers uit voor leraren “ en een Betere informatie voor kinderen en ouders. “We bevinden ons in een bijzondere context van hoge spanningen, de school is niet uitgerust, we kunnen niet heropenen alsof alles normaal is.” De dokter besluit. Verschillende landen zoals Denemarken, Nederland en België hebben besloten de kerstvakantie in te voeren in een poging de verspreiding van de ziekte tijdens de feestdagen te beperken. In het VK lijkt premier Boris Johnson zich op de Blancker Line te bevinden. beweerde dat het zo was “helemaal stevig” Om de kinderen na de vakantie weer naar school te krijgen.

Aandacht voor culturele en sportkringen

Er hangt weer grote twijfel over het centrum van de cultuur. België heeft zijn theaters sinds zondag gesloten, een week nadat in Nederland insluiting was vastgesteld. “Het hangt een beetje over onze neus. Het is helemaal rood, maar we hopen dat we een nieuwe sluiting kunnen vermijden, Jean-Marc Dumont zei donderdag de eigenaar van verschillende Parijse theaters. De teams blijven spelen, we zullen niet stoppen en we zullen ons hoe dan ook aanpassen.” Donkere zijkamers, we houden ook onze adem in. Productie- en distributiebedrijf Gaumont kondigde vorige week – zonder de motieven aan te geven – het uitstel van de release van twee van zijn films, waaronder die van Frank Dubusque, aan. Roomba leven. “Een gezonde context is zwaar en de film is te belangrijk om op te offeren.” Dat meldt de acteur op Twitter.

De sportwereld staat al op zijn kop. In rugby is de wedstrijd in Toulouse Stade de France, die voor zondagavond gepland stond, uitgesteld wegens De gezondheidstoestand van het personeel De Parijzenaar, volgens een persbericht van de National Rugby League. Het lijkt erop dat het Franse voetbal op dit moment in een of andere vorm heeft overleefd, in tegenstelling tot de Britse en Duitse kampioenschappen. In Engeland zijn de afgelopen weken dertien wedstrijden afgelast om gezondheidsredenen. Aan de overkant van de Rijn worden vanaf dinsdag achter gesloten deuren sportevenementen gehouden, een apparaat dat specifiek gericht is op voetbal, en daarmee op de Duitse Bundesliga, die pas op 7 januari wordt hervat.

READ  Live Olympische Spelen (7e): Reiner hit! ochtend ramp

Internationale slowmotion

Reizen naar het buitenland is weer ingewikkelder geworden. Tijdens de kerstvakantie moesten luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld meer dan 7.000 vluchten annuleren, onder meer door personeelstekorten. In feite zijn veel piloten, stewardessen en stewardessen in eenzame opsluiting geplaatst nadat ze waren blootgesteld aan Covid-19.

Veel landen hebben ook de voorwaarden voor reizigers om hun grondgebied te betreden aangescherpt, zoals de Verenigde Staten die nu een negatieve PCR-test vereisen die de dag voor vertrek wordt afgenomen, evenals een volledig vaccinatieschema. Het meest extreme is dat Japan, Marokko en Israël een maand lang hun grenzen sloten voor buitenlanders.