Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Met het toenemend aantal zaken in Nederland verkent het kabinet de mogelijkheden

AMSTERDAM (Reuters) – De Nederlandse regering zei woensdag de mogelijkheid te overwegen om verdere actie te ondernemen om de Kovit-19-epidemie aan te pakken te midden van de toenemende vervuiling in het land.

“Ik denk dat de sterke toename van het aantal besmettingen een reden is om dringend advies in te winnen bij de Epidemische Monitoring Commissie”, zei minister van Volksgezondheid Hugo de Zhang tegen verslaggevers.

Nederland hief de meeste van zijn controlemaatregelen op 26 juni op toen het aantal verontreinigende stoffen daalde en tweederde van de inwoners ten minste één dosis van het COVID-19-vaccin kreeg.

Bars, restaurants en nachtclubs zijn heropend, maar het aantal nieuwe gevallen van vervuiling door het coronavirus verdubbelde tot 8.000 in de week tot 6 juli, en het aantal nieuwe gevallen per dag steeg woensdag tot 3.688, zeiden gezondheidsfunctionarissen.

Hugo de Jonge zei dat driekwart van deze nieuwe gevallen onder tieners is, en de vaccincampagne in Nederland richt zich vooral op ouderen en de meeste jongeren en adolescenten zijn nog niet gevaccineerd.

(Rapportage door Toby Sterling, Franse editie onder redactie van Jean-Stefan Brossey, Jean-Michel Bellot)