Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland vreest nieuwe rellen na aanscherping Covit-19-beperkingen

Door sudouest.fr met AFP

Het land heeft vorige week opnieuw gebiedscontroles ingevoerd, met name de aanhoudende gezondheidsbeperkingen die van invloed zijn op de restaurantindustrie

De Nederlandse regering bereidt zich voor om op vrijdag 26 november de versterking van de gezondheidsbeperkingen aan te kondigen ter bestrijding van de uitbraak van overheidszaken in Nederland, waar de politie zich opnieuw “voorbereidt”. Rellen en strijd.

Op een voor vrijdagavond geplande persconferentie meldden lokale media dat premier Mark Rutte mogelijk aankondigt dat bars en restaurants om 17.00 uur sluiten in plaats van om 20.00 uur.

Het versterken van de huidige operaties dreigt een toch al gespannen situatie in Nederland te veroorzaken, met vier nachten van hoge spanning sinds vrijdag in verschillende steden, vooral in Rotterdam en Den Haag. “We bereiden ons voor met onze oren en ogen open”, zegt politiewoordvoerder Gijs van Nimvegan. “Overal in Nederland en Rotterdam hopen we dat het stil zal zijn”, voegde hij eraan toe.

Het land heeft vorige week gedeeltelijke controle opnieuw ingevoerd, Voortdurende gezondheidsbeperkingen hebben vooral gevolgen voor de restaurantindustrie. De regering is van plan een aantal niet-gevaccineerde gebieden, waaronder bars en restaurants, te verbieden.

Voor het tweede jaar op rij veroorzaken vuurwerk, dat traditioneel explodeert tijdens het nieuwe jaar, meestal meerdere verwondingen en wordt het in ziekenhuizen verboden om overbelasting te voorkomen. Burgers mogen niet met meer dan vier personen thuis blijven en worden uitgenodigd om de bezorging te doen. Openbare demonstraties zijn verboden en voetbalwedstrijden worden achter gesloten deuren gehouden.

READ  Nederland verlengt anti-overheidsactie tot 20 april

conflicten

Ondanks deze maatregelen worden in Nederland, met een bevolking van 17 miljoen inwoners, meer dan 22.000 nieuwe gevallen per dag geregistreerd. Deze situatie was voor de uitvoerende macht aanleiding om de persconferentie van de premier een week uit te stellen.

Het Panel van Experts (OMT), dat de regering adviseert sinds het begin van de uitbraak, beveelt echter aan dat scholen, hogescholen, middelbare scholen en universiteiten niet sluiten, zelfs als er gevallen uitbreken onder studenten. UNWTO is van mening dat het opnieuw sluiten van scholen nadelig zal zijn voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren, net als bij het uitbreken van de epidemie.

De laatste twee conferenties van de premier die aan de epidemie waren gewijd, werden gekenmerkt door botsingen tussen politie en demonstranten buiten de ministeries in Den Haag. Vervolgens brak er vrijdag snel een door sociale netwerken georganiseerde anti-controledemonstratie uit in Rotterdam, waarbij auto’s in brand werden gestoken, politieagenten werden gestenigd en honderden jongeren en criminelen het doelwit werden van vuurwerk.

In het hele land zijn sinds vrijdag in totaal 173 mensen gearresteerd. Twee relschoppers kregen een celstraf voor het gooien van stenen naar de politie.