Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nederland is bij 13 passagiers de Omicron-variant geconstateerd

(Den Haag) Dertien passagiers die Zuid-Afrika verlieten en vrijdag positief voor COVID-19 in Amsterdam aankwamen, waren drager van de Omigron-variant, zo maakten Nederlandse gezondheidsfunctionarissen zondag bekend.


“De Omicron-variant is tot nu toe geïdentificeerd in 13 positieve onderzoeken. Maar het onderzoek is nog niet afgelopen. De nieuwe variant is terug te vinden in andere modellen”, zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) in een verklaring.

Eenenzestig passagiers uit Johannesburg en Kaapstad hadden een positieve test na de landing in Amsterdam, terwijl nog eens 531 negatief testten.

Positieve gevallen worden geïsoleerd in een hotel nabij Schiphol.

“We dringen er bij mensen uit deze omgeving op aan om zich zo snel mogelijk te laten testen”, zei minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge op een persconferentie. “Ik kan me niet voorstellen dat er meer gevallen zijn in Nederland”, vervolgde hij.

“We maken ons zorgen, maar we weten nog steeds niet hoe lang we moeten wachten”, voegde de minister eraan toe. “De WHO heeft gezegd dat het een zorgwekkende variant is, maar zal die pas de komende weken laten zien.”

De European Centers for Disease Control and Prevention (ECDC) waarschuwden vrijdag dat Omigron, een nieuwe variant van het coronavirus die voor het eerst werd ontdekt in Zuid-Afrika, het “hoogste tot hoogste” risico voor Europa vertegenwoordigt.

Steeds meer landen sluiten hun deuren voor reizigers uit Zuid-Afrika – Botswana, Lesotho, Malawi, Mozambique, Namibië, Eswatini (Swaziland) en Zimbabwe – en vermijden de verspreiding van omigran die al in veel landen wordt aangetroffen, te beginnen met Israël. Australië via Hongkong.

READ  Spreekt Nederland tweemaal zoveel gevangenisstraffen uit als Frankrijk?