Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Max Verstappen (4e in de sprint in Brazilië): “Zelfs op de lichtbanen waren we niet snel genoeg”

Max Verstappen (4e in de sprint in Brazilië): “Zelfs op de lichtbanen waren we niet snel genoeg”

Max Verstappen (4e in de sprintrace in Brazilië, Red Bull): “Het was een beetje moeilijker dan verwacht, zonder te weten waarom. Ik had deze degradatie niet verwacht voor de middenbanden. Maar zelfs op de lichtere machines waren we niet snel genoeg. Het was duidelijk dat we moeite hadden om de banden in leven te houden, het is iets dat we moeten proberen op te lossen voor morgen.” , ook al is er niet veel dat we kunnen doen. Maar het kan niet erger zijn.”

Neem contact op met Carlos Sainz: “Het was toch niet veel. Ik brak de eindplaat en een klein deel van het chassis, maar dat viel gelukkig niet af. Uiteindelijk was ik vandaag vierde geworden met een volle voorvleugel of niet.”

Sergio Perez (5e in de sprint, Red Bull): “We zijn erin geslaagd om in de top vijf te komen, wat altijd goed is. Maar ik denk dat ik me meer zorgen maak over morgen, omdat het tempo van onze kant niet erg goed was, dus er is veel werk te doen vanavond. Ik was erg onder de indruk van het tempo.” [de Mercedes] ; Het was erg snel… Er zijn dus veel dingen om te begrijpen voor morgen. »

READ  De Red Dragons worden de Olympische Spelen ontzegd nadat Argentinië Nederland verslaat

“Zachte banden waren vandaag beter voor ons”

Christian Horner, teambaas, Red Bull

Carlos Sainz (tweede in sprint, Ferrari): “Het is erg moeilijk om Red Bull in te halen en ik moest in de eerste bocht een heel strakke lijn nemen om Max Verstappen te passeren. Met Red Bull rem je ofwel hard of haal je hem niet in, omdat het zo snel is in een rechte lijn die je echt moet oefenen onder Braking. Het spijt me als er een klein verband is, maar het is racen en soms moet je gaan als je wilt passen.”

Christian Horner (teammanager bij Red Bull): “We vonden dat de reikwijdte van het programma een beetje beperkt was, dus hebben we de beslissing genomen om vanuit het midden te beginnen. Als we de eerste 12 ronden kunnen overleven, zal de tweede helft van de sprint comfortabeler zijn. Na het overleven van de eerste helft van de race bevonden we ons in een slechtere staat dan de auto’s. De zachte banden, en Mercedes had vandaag een snelle auto en we konden ze niet tegenhouden. De zachte banden waren beter voor ons vandaag. Maar het voordeel is dat we die extra set voor de race van morgen. (Zondag). Wat laten we vandaag strategisch vallen? (Zaterdag)Ik hoop dat we het morgen terug kunnen krijgen (Zondag). »

READ  Ousmane Dembélé verlaat Barcelona voor de Premier League