Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In de voetsporen van Jonathan David Canadian Hope

In de voetsporen van Jonathan David Canadian Hope

Op zijn voormalige college in de Canadese hoofdstad weet iedereen het al”Degene die erin slaagde te vertrekken om in Europa te spelen“.”Jonathan is hier als je met hem wilt praten‘”, grapt Joe Fournier, die hem tijdens zijn studie begeleidde, wijzend op een bord van de Canadese spits op mensenmaat dat achter de receptie hing. Onder de grote, verwarmde koepel waarin het oefenterrein is gevestigd, is Jonathan David overal: muren met een van zijn geselecteerde truien, in een schuur De uitrusting is bij het Canadese nationale team en op de lippen van alle studenten.”Het is inspirerend om te weten dat hij hier speelde‘, geeft de 15-jarige Nathan Aquilina toe.geeft hoop“.

De kleine Jonathan, geboren in Brooklyn uit Haïtiaanse ouders, bracht zijn vroege jaren door in Haïti.Ik herinner me het huis en ik begon daar te voetballen“, ZegtPersbureau Frankrijk Een speler die weinig herinneringen heeft aan deze periode. “Ik had vrienden in de buurt van mijn huis en we speelden altijd samen in het park of op straat. “Hij was jonger, het was grappig om te zien‘, herinnert zijn oudere zus Chrissy zich lachend. Een paar jaar nadat hij naar Ottawa was verhuisd, was Jonathan ook jonger dan zijn teamgenoten toen hij zich bij Sport-études football de Louis-Riel aansloot.Maar het stoorde hem nooit‘ bevestigt Joe Fournier.

Van nature nogal verlegen, was “Johnny” op het veld, zoals hij hier de bijnaam heeft,Onthul zijn ware persoonlijkheid‘, geeft de programmadirecteur toe.Hij wilde altijd de bal hebben, hij wilde altijd voetballen tijdens de maaltijden‘, herinnert hij zich met een glimlach op zijn gezicht.Ik moest hem terug naar de klas brengen.“”Mijn doel was om voetballer te worden‘De persoon die hij nu begeerde, herinnert zich de grootste Europese clubs, eraan toevoegend dat hij zich dit tijdens zijn vroege jaren in het nationale team realiseerde.het was mogelijk“.

READ  Marokko: verboden... Hakim Ziyech reageert op Vahid Halilhodzic

Europa droom

Het is niet aan de strenge Canadese winters dat Jonathan David zijn bijnaam “The Snowman” te danken heeft, maar aan zijn karakter.bescheiden en competitief, bevestigt zijn coach altijd aan Hani Al-Maghrabi. Omringd door jonge mannen uit de buurt die hun training voortzetten, herinnert Jonathan’s mentor David zich een speler…Zeer comfortabel met de bal en rustig“, Wereldgezondheidsorganisatie “Voetbal zat in zijn hart“.jarenlang, van club tot club, die laatste nam hem mee naar training toen zijn ouders dat niet konden. Samen hadden ze dezelfde passie voor de sport en die droom voor Europa was dat”uiteindelijke doell”, zegt de persoon aan wie Jonathan Dowd hem vertelt dat hij alles te danken heeft.

Op zijn advies sloeg de Canadees verschillende aanbiedingen van de nationale clubs af toen hij nog een jonge speler was, zonder professionele academie. “Vooral Montreal, Toronto en Vancouver waren geïnteresseerd‘”, herinnert zijn zaakwaarnemer Nick Mavrumaras zich. Maar Davids ambitie bleef Europa. Ondanks twee mislukte pogingen in Salzburg en Stuttgart, bleef hijliefdadigheid‘, voegt de makelaar toe die een positief punt ziet in deze semi-professionele jaren in Canada.Vanaf zijn 16e speelde hij samen met 25-jarige mannen die hem in staat stelden zijn fysieke spel te ontwikkelen‘, legt uit wie hem sinds zijn puberteit volgt.

“Hoop voor iedereen”

Het huis nr. 9 van Losc waar hij opgroeide, ligt op ongeveer een kwartier rijden van de Big Domes waar hij vroeger trainde. Jonathan bracht het grootste deel van zijn vrije tijd door met zijn jeugdvriend, Benyah Tesfai, in een woonwijk in een buitenwijk. “Zo fietsten we vroeger“, Voor vertrek “Zwemmen, basketballen of tennissenBenayah Tesfai, 22 jaar oud, zegt.Als we hem niet kennen, verandert hij in een zeer angstaanjagende persoon‘ Voegt zijn vriend toe.Maar hij is een bruisend persoon die graag lacht en graag plezier maakt.Wanneer hij in Ottawa is, maakt de Canadese international van de gelegenheid gebruik om een ​​helpende hand te bieden in de voetbalacademie van zijn voormalige coach, terwijl buurtjongeren elk jaar op hem wachten.

READ  Er zijn meer dan 37.000 tickets verkocht voor PSG-OL, een nationaal record aan de horizon

Het vertegenwoordigt hoop voor alle jonge Canadezen die voetbal spelenHani Al-Maghribi beweert.Maar er is alleen hoop voor hen als ze begrijpen wat Jonathan Dowd succesvol heeft gemaakt, namelijk zijn mentaliteit, nederigheid en temperament.. “Succes is alles: er is talent, werk en ook geluk“De jonge Canadese speler houdt er ook rekening mee”, vult de jonge Canadese speler aan.Het idee van plezier is erg belangrijk“.”Ook al is het onze taak, we mogen de reden om te gaan spelen niet vergeten: omdat het een passie wasZegt degene die begon in de straten van Haïti en eindigt in Qatar, waar hij zal worden gedragen.grote trotsDe kleuren van zijn land.