Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mastiff observaties na RC Lens – LOSC – Le petit Lillois

Mastiff observaties na RC Lens – LOSC – Le petit Lillois

In een derbywedstrijd waarin elk team het einde van de eerste helft had, vertrokken Lille en Lensois met een gelijkspel (1-1). Hier zijn onze aantekeningen van de Mastiff na deze ontmoeting.

Lucas Chevaliers (6) : In een volledig gemiste eerste helft werd hij gerustgesteld over meerdere tackles, met name twee head-to-head met Openda (uiteindelijk werd buitenspel aangegeven). Hij vroeg in de tweede helft niet of zijn trapspel belangrijk was bij baluitjes.

Gabriël Gudmundsson (5) Hij stond een groot deel van het eerste seizoen op de rechtsback, maar was niet succesvol, behalve een tackle toen Fofana zich voorbereidde om gewapend te worden. Door terug te keren naar het gebruikelijke systeem voor hem en het team, kon hij veel verschillen in de show maken, hetzij door voorzetten of provocaties.

Jose Fonte (4) : Terugkerend van een blessure worstelde de aanvoerder van Lille met het tempo van de Openda, vooral blootgesteld door de Mastiffs in de eerste helft. Hij miste zijn tackle in de openingsscore van Lensoise. Als hij niet Imperial was, gaf Weah’s herpositionering naar rechts, in een meer defensieve rol, hem veiligheid tegen vijandige aanvallers.

Alexandru (6): Hij kwam snel binnen nadat Gallo geblesseerd was geraakt, hij had het technisch moeilijk maar was verdedigend solide. Zijn tweede periode was van een heel ander soort met veel initiatief met de bal en defensief verzekeren.

Timothy Weh (5) Op de linkerflank aan het begin van de wedstrijd was hij nauwelijks in de stemming en kwam defensief vaak achter zijn rug vast te zitten. Comfortabeler, ook al is het minder aanvallend, aan de rechterkant met zijn redelijk effectieve rebound-druk.

READ  Europese Handbal Kampioenschappen: Blues van Quentin in "Solace", Portugees van HBCAM nog steeds in de running

Benjamin André (5.5) : Net als zijn teamgenoten speelde hij tweezijdig. Op de klok in de eerste, in alle goede zetten in de tweede, vertegenwoordigde perfect de zwakke en sterke tijden in het LOSC van zaterdag.

André Gomez (5.5) : De Portugees verloor verschillende gevaarlijke ballen voordat hij geleidelijk terugkeerde naar zijn spel en cake na cake uitdeelde, zoals deze prachtige pass van Bamba aan het einde van de eerste helft.

Jonathan Bamba (6.5) : Als Lille het de eerste 45 minuten moeilijk had, probeerden ze te overleven door de bal te kunnen houden en met de rug naar doel. Tijdens de hoogtepuntperiode lag hij vaak aan de basis van de situaties van Lille en was hij een cruciale pass op de gelijkmaker van Jonathan David.

Engel Gomez (5) Bijna onzichtbaar en dan weer zeer aanwezig tussen de linies, creëerde de Engelsman aan het begin van de tweede helft enkele gunstige situaties, terwijl de Lensoise-verdediging hem in een lastige positie bracht.

Remy Capella (5) : Net als de hele aanvalslinie was hij het meest invloedrijk en aanwezig toen Lille Lens onder druk zette. Het is altijd erg leuk als hij wordt gevonden tegenover het tegenovergestelde doel.

Jonathan David (5.5) : De Canadees moest wachten tot de tweede helft om zijn voorsprong te tonen. Hij had in bepaalde situaties eerlijker kunnen zijn, zoals het gebrek aan controle op het middenveld toen hij eenzaam op doel stond. Maar hij is perfect gepositioneerd om Mastiff weer in het spel te krijgen.