Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Marokkaanse turnster Hamza Hosseini verandert van nationaliteit

Stand 360. De Marokkaanse turnster Hamza Hosseini, de Arabische kampioen, draagt ​​nu de kleuren van Nederland. De Marokkaanse Gymnastiekfederatie beschuldigt hem ervan hem van de Olympische Spelen in Tokio te hebben verwijderd.

Nederland heeft onlangs het staatsburgerschap verleend aan de Marokkaanse turnster Hamza Hosseini, aldus de aankondiging Ochtend In de editie van 29 september. De atleet was in 2016 en 2018 Arabisch kampioen en eindigde als derde op het WK in Parijs in 2018. Nederland rekent op hem om het nationale team te versterken in afwachting van de komende Olympische Spelen 2024 in Parijs.

Hamza Hosseini is de eerste Marokkaan die een gouden medaille wint in individueel ritme op een groot toernooi. Hij werd echter uitgesloten van het nationale team dat deelnam aan de Afrika Cup 2019 en de speler miste deze wedstrijd omdat, volgens wat hij zei, OchtendHij eiste zijn beloning.

Bovendien circuleerde op internet een video waarin we leden van het nationale gymnastiekteam zagen opeisen wat ze verdienden en hun lijden verhaalden. Ze klaagden ook over wangedrag van de kant van hun vakbond.

Die laatste koos er dus voor om een ​​jong team mee te nemen naar de Afrika Cup. Daarna hekelden de clubs het gedrag van de federatie en organiseerden de spelers verschillende sit-ins voor het hoofdkantoor van deze instelling. Maar er is niets veranderd, sorry Ochtend.

Dus de Marokkaanse turnster werd deelname aan de Olympische Spelen van 2021 in Tokio geweigerd, wetende dat hij zijn kwalificatie gemakkelijk zou kunnen behalen.