Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Marco Bezot, middelpunt van Brestois Stadium

De Nederlandse doelman Marco Bezut is een van de vijf Ligue 1-spelers die elke wedstrijd voor zijn club heeft gespeeld.

Fans van Brest hebben geen ongelijk: als de club het seizoen op een zeer knappe elfde plaats in de Franse competitie wist af te sluiten, is dat grotendeels te danken aan Marco Bezut. De Nederlandse doelman wordt op de tribunes regelmatig gevierd door de liedjes van zijn supporters en hij is geliefd bij de fans van Francis Le Ble. Toen hij arriveerde, was het echter niet gemakkelijk. Hij is vaak het doelwit geweest tijdens de zware prestaties van zijn team…

onwankelbaar vertrouwen

Maar Michel Der Zakarian besloot het vertrouwen in zijn Nederlandse doelman te behouden. Inderdaad, zodra hij arriveerde, bereikte de doelman met het nummer 1-teken Stade Brestois, waarmee hij Gautier Larsonneur verving, maar in de club sinds 2017. Een solide keuze van de nieuwe coach van Brest, die de race afrondde. Afkomstig uit Alkmaar, met wie hij in verschillende Europa Cups speelde, kreeg Marco Bezut uiteindelijk vertrouwen en redde hij zijn team meerdere keren in krappe wedstrijden. Hij scoorde dit seizoen opmerkelijk 7 schone lakens en kreeg 57 goals tegen.

“Het is echt het hoogste niveau”

Tijdens een interview met So Foot heroverde de Nederlandse doelman ook zijn keuze om zich in Frankrijk te vestigen, omdat hij alleen Nederland en België kende. “Voor mij is het Franse kampioenschap echt het hoogste niveau in alle opzichten. Er zijn echt heel getalenteerde spelers. Als je in Brest speelt, is bijna elk team beter dan jij. Het is heel anders dan Nederland, waar je vaak 4 wint, 5 of 6-0. Het is mij zeer dierbaar om hier te mogen spelen.”

Onder contract tot 2024 bij Stade Brestois droomt Marco Bezut al heel lang van deze nieuwe start. “Ik bereikte een bepaald punt in mijn carrière en leven waarop ik een nieuwe start wilde. Ik bereidde me voor om anderhalf jaar te vertrekken. Ik wilde in een Hoofdklasse spelen en dicht bij de zee wonen.” Een geslaagde weddenschap voor de Nederlander, die zich na zijn plotselinge komst in Bretagne nu goed kan voorbereiden op volgend seizoen.

READ  Het zeer mooie geval van Frankrijk