Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Manchester United verplettert Betis Sevilla en kiest ervoor om zich te plaatsen in de kwartfinales

Manchester United verplettert Betis Sevilla en kiest ervoor om zich te plaatsen in de kwartfinales

Wedstrijd: 4-1

Nadat het historische Rost zondag leed in het Liverpool Championship (0-7), kwam Manchester United snel tot bezinning op Old Trafford, onder de ijspegels, toen Marcus Rashford profiteerde van een onvoldoende pass van Luiz Felipe in het strafschopgebied. Betis Sevilla bedriegt Claudio Bravo met een krachtig rechts schot onder de lat (6).

Zonder veel controle had MU, met dezelfde elf als op Anfield en dus Raphaël Varane, de mogelijkheid om weg te breken, maar er was een beslissende tussenkomst van Luiz Felipe om te voorkomen dat Wout Weghorst tweede werd (17), en daarna nog een van Claudio Bravo voor Rashford (29).

Met ex-Bordeaux Youssef Sabali en Joaquín (41), vijfde in La Liga, voor bijna 4.000 fans, maakte hij de eerste helft beter af, Ayoze Perez maakte gelijk met een schot van buiten rechts in een misplaatste verdediging (32). David De Gea was erg hectisch in zijn overbelastingen, waarna hij de bal 2-1 naar Sevilla maakte, met een voorzet van Perez die in zijn positie werd afgebogen (43).

Dit keer kon Betis niet reageren, want ook de Nederlander Wott Wieghorst, op een door Bravo gelanceerde bal, deed mee aan de festiviteiten (82e). MU heeft de schok van Liverpool weggenomen en zal volgende week stilletjes het kokende Benito Villamarín-stadion binnengaan.

Speler: Anthony, linkerman

De Braziliaanse spits, die afgelopen zomer voor 95 miljoen euro overkwam van Ajax, scoorde sinds het WK nog niet in het toernooi, maar maakte in de vorige ronde tegen Barcelona wel het kwalificatiedoelpunt en liet zijn ploeg even op adem komen voor Betis, een prachtige aanval van links bij de ingang van het dak, doel 2-1. Omdat hij niet werd aangevallen, was het eenvoudiger, maar er was een demonische precisie. Aan de andere kant miste hij twee grote kansen (63, 79).