Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland versloeg Cuba met 4-2 in de World Baseball Classic

Nederland versloeg Cuba met 4-2 in de World Baseball Classic

Na een onderbreking van zes jaar keerde de World Baseball Classic woensdag terug, met een duel dat eindigde in een 4-2 overwinning voor Nederland op Cuba in de eerste groepswedstrijd georganiseerd door Taichung City in Taiwan.

En in een ander duel in Poule A op woensdag versloeg Panama eenvoudig Chinese Taipei met 12-5, dankzij vijf runs in de vierde set en zes runs in de zesde.

De wedstrijden in Groep B van donderdag beginnen in Tokio met een krachtmeting tussen Zuid-Korea en Australië, en een duel tussen Japan – met Angels-ster Shuhei Ohtani – en China.

Groep C, waar onder meer Canada en de Verenigde Staten onder vallen, en Groep D-wedstrijden gaan zaterdag van start in respectievelijk Phoenix en Miami.

Canada speelt zondagmiddag 12 maart zijn eerste groepswedstrijd tegen Groot-Brittannië.

Het toernooi brengt 20 landen samen, verdeeld over vier groepen. De grote finale staat gepland op 21 maart in Miami.

De Verenigde Staten wonnen de laatste editie van de Classic in 2017 en behoren samen met de Dominicaanse Republiek en Japan tot de favorieten om het toernooi te winnen. De Dominicaanse Republiek won het toernooi in 2013, terwijl Japan het toernooi won in 2006 en 2009.

Het is ook de eerste keer dit jaar dat Major League-honkbalspelers de kleuren van Cuba mogen dragen tijdens de Classic.

Yoenis Cespedes, een voormalige Premier League-speler die voor Cuba speelde in het toernooi van 2009, maakte tijdens het evenement gemiddeld 458 strikeouts. Drie jaar later begon hij zijn Major League-honkbalcarrière bij de Oakland Athletics voordat hij speelde voor de Boston Red Sox, Detroit Tigers en New York Mets tijdens een achtjarige carrière in de majors.

READ  Wereldkampioenschap (H): Vijf Fransen bereikten de kwartfinales

Cespedes, ingehuurd als de designated hitter tegen Nederland, bleef beperkt tot tweemaal vier wijd in twee officiële slagbeurten. De Cubaanse formatie kreeg tijdens dit duel tussen de twee favorieten slechts drie treffers om bovenaan het klassement van Poule A te eindigen.

De Cubanen kwamen in de tweede helft op een 1-0 voorsprong dankzij een brace van Yadel Mujica.

Oranje kwam langszij in de derde inning op een honkslag van Didi Gregorius en voegde drie punten toe in de zesde na één punt op Josh Palacios en een goed punt op twee op Chadwick Tromp.

Cuba scoorde het tweede punt van de wedstrijd in de zevende inning, maar kwam niet dichterbij.

Laten we eens kijken in de video