Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De geschiedenis van Jack Burley: streven naar het buitengewone!

De geschiedenis van Jack Burley: streven naar het buitengewone!

Een verticale draad ga ik niet ver zoeken: de gouden medaille van de Belgian Hurricanes op de Europese Indoor Kampioenschappen ligt nog vers in ons geheugen. Dit succes is te danken aan verschillende factoren die ik hier zal proberen uit te leggen. Voorbereiding in de eerste plaats waarbij ik contact heb met de betrokken coaches om bijvoorbeeld te kijken of het interessant zou zijn om de BK Series te halen. Toen we zagen dat Jonathan Saccor niet klaar zou zijn, moest ik schakelen met Dylan, die sneller op de details inging. Dit is de realiteit op aarde!

Toen verzamelde ik iedereen – de acht hardlopers van het team, dat is belangrijk – om op 24 februari een miniteam te bouwen, waar ik aandrong op het idee van uitmuntendheid. Ik liet foto’s zien van onze Himalaya-expeditie en een video van de drie medailles die we in 2022 wonnen. Ik vroeg ze ook allemaal om de video’s van onze races uit 2010 te bekijken, die meestal niets anders waren dan wazige races, om zichzelf echt te laten zien naar wat Hij op hen wacht in Istanbul. Daarnaast bied ik ze ook de volgende grote reis, eind dit jaar, op de Amazone aan.

Het is dan noodzakelijk om u voor te bereiden om in Turkije aan te komen. Van mijn kant is er geen sprake van om dinsdag aan te komen met het risico de lange te vinden. Op woensdag, in Louvain-la-Neuve, stelt een specifieke sessie Kevin en Dylan in staat om me volledig gerust te stellen: tijdens de auditie zijn ze op dezelfde tijden als Julien Watrin. Dus op donderdag komen we aan in Istanbul, waar ik Julian en Alexandre volg met hun coaches, François Gourmet en Philippe Gilson. Na de halve finales is er helaas een probleem voor Alexander die klaagt over zijn hamstring en te kort komt voor de individuele finale. De focus ligt op de estafette en de medische staf staat volledig achter hem zodat hij zijn plaats kan innemen. Wij brengen echter niets in rekening.

READ  Scherpe controverse in Doha tijdens de FIFA-conferentie

Op zaterdag gaan we naar de sportschool om ons goed voor te bereiden. Julian van zijn kant had een uitzonderlijke race die de groep meer vertrouwen gaf. Zondagochtend besloten we om de test van Alexander te doen, die positief bleek te zijn. Hij vraagt ​​me alleen om hem als tweede of derde te plaatsen. Om 12.30 uur gaan we naar de warming-up van het team. Om 15.30 uur eten we samen en daarna organiseer ik een praatje waarin ik ze bedank voor hun aanwezigheid, het stimuleren van atletiek en hun deelname. Ik vraag ze ook allemaal om symbolisch een woord te kiezen – ik bedoel België, overwinning, plezier… – voordat ik ze vraag om het te onderschrijven met het woord van een teamlid. Het idee is om de hersenen aan leuke dingen te laten werken.

Dan komt het moment van de wedstrijd. Voordat ik ons ​​gevecht laat huilen, stuur ik iedereen een bericht dat hij erop staat dat we kalm en stil moeten blijven. De boodschap is overgekomen als ik de houding mag geloven van Dylan en Alexander, die hard knalden tijdens de race! Met z’n vieren gingen ze geweldig om met Kevin en Julian. Na de race hebben Spanje, Frankrijk en Nederland ons al ingepland op de Wereldkampioenschappen in Boedapest …

Vanaf deze dinsdag hebben we eindelijk met alle leden van de groep afgesproken op de Tour & Taxis-locatie in Brussel voor weer een dag teambuilding rond het thema ‘koorddansen’. We gaan van 36 km/u naar … 1 km/u! En van een high intensity slam tot een heel ontspannend moment, waarbij we vooral aan onze ademhaling werken. Maar het is een heel belangrijk moment voor de teamgeest en maakt planning echt mogelijk voor toekomstige deadlines. In de sport moeten we streven naar uitmuntendheid, niet op onze lauweren rusten. Het team komt uit een vurig seizoen 2022 en reageert al in 2023, het is zeer positief! Hun toewijding om voor het uitzonderlijke te willen gaan, is het benadrukken waard.

READ  ASSE SALE: “Het is verbazingwekkend”, de alarmerende nieuwe advertentie

Wat verwacht je deze zomer van de medaillewinnaars van Istanbul op de Wereldkampioenschappen in Boedapest?