Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Juventus zou door een procedurefout weg kunnen komen met 15 opnamepunten

Juventus zou door een procedurefout weg kunnen komen met 15 opnamepunten

Juventus hoopt te profiteren van een mogelijke fout van de kant van de onderzoekers om te ontsnappen aan juridische en sportieve boetes vanwege boekhoudfraude rond spelerstransfers tussen 2018 en 2021.

En als Juventus hem uiteindelijk verlaat … en zijn team dit seizoen met 15 punten in de Italiaanse competitie straft vanwege boekhoudfraude bij de transfers, dan kan de Turijnse club eindelijk ontsnappen aan vervolging en elke juridische of sportieve straf. Niet dat de Bianconeri onschuldig zijn aan de beschuldigingen (de club is in beroep gegaan), maar dankzij een mogelijke fout van de onderzoekers.

Zoals gemeld door veel Italiaanse media incl Gazzetta dello SportJuventus verzocht om toegang tot de officiële brieven die in april 2021 zijn uitgewisseld tussen het openbaar ministerie en Covisoc (de financiële toezichthoudende instantie van de Italiaanse federatie). De advocaten van het Piemontese team hopen daarom op een planningsprobleem. Na verschillende weigeringen door de openbare aanklager, bevestigde de administratieve rechtbank van Lazio-Tar het verzoek van Torinese. Covisoc heeft zeven dagen de tijd om de documenten aan de verdediging over te dragen.

Deadline voor het openen van een onderzoek overschreden?

Deze rechterlijke beslissing zou een belangrijk keerpunt kunnen zijn in de zaken van Juventus. En met goede reden, als er in april 2021 aangifte was gedaan, had een procedure die in oktober 2022 officieel was geopend, niet mogen worden geautoriseerd. Het document dat centraal staat in dit verhaal kan leiden tot niet-ontvankelijkheid van het proces bij het Federale Hof van Beroep vanwege een schending van de proceduretijd.

De toegestane termijnen voorzien in een periode van 30 dagen om de zaak in een privéregister te registreren en vervolgens 60 dagen om een ​​onderzoek in te stellen. Dus als de theorie van Juventus wordt bevestigd, kan de oude dame haar rechtszaak laten seponeren en alle boetes voor boekhoudfraude in verband brengen met een twijfelachtige overdracht.

READ  Létang maakt de kleur voor komend seizoen bekend

>> Juventus-Fribourg donderdag in de Europa League op RMC Sport

Afgezien van juridische stappen, zou dit ook het einde van het sportseizoen in de Serie A kunnen verstoren, waar het slechts zevende staat in het klassement vanwege 15 strafpunten die al zijn ingetrokken, en Juventus worstelt momenteel in de race om Europa. Maar nu die penalty is ingetrokken, zullen teamgenoten Paul Pogba en Adrien Rabiot met 50 punten weer goed terug zijn aan de top van het als tweede geplaatste Inter Milan. Niet genoeg om Napoli uit te dagen voor de titel, maar genoeg om voor Champions League-kwalificatie te vechten.

De belangrijkste artikelen