Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

10 nederlagen op rij thuis tegen de Rode Wolven in de kwalificaties voor het EK Handbal: “We gaan er alles aan doen om de trend te keren”

Anderhalve maand na het voor België historische WK voetbal bevinden de Rode Wolven zich in de context van de kwalificatie voor Euro 2024. Een campagne waarin het team zwak was (het was laatste in de groep). “Allereerst moet u zich deze woensdag concentreren op Griekenland en kijken wat een goede reden is om “Commentaar van Yérime Sylla. “Het is echter realistisch om een ​​positief resultaat te verwachten tegen goed gebouwde teams. We hebben het al laten zien tegen Tunesië of zelfs tegen Slowakije.”

Naast de toewijding van het resultaat om in de race te blijven in de dubbele confrontatie van deze week met Griekenland, zullen de Rode Wolven erop gebrand zijn om hun statistieken in de EK-kwalificatiewedstrijden te verbeteren. Op eigen bodem heeft België de laatste 10 wedstrijden in verschillende campagnes verloren. Hun laatste succes dateert volgens de EHF van 2013 en de overwinning op Ierland (België moest Euro 2022 verliezen). In Hasselt zal het doel tweeledig zijn. “We zullen er alles aan doen om deze trend te keren.”De coach glimlachte. “We zijn reeksen wedstrijden en proberen er zoveel mogelijk te winnen. tegen de Kroatië was oplettend en zo was het ook een beetje. Er zijn dus nuances van een nederlaag. De recente releases waren interessant en daar zullen we op voortbouwen. Het WK heeft ons ook veel ervaring gegeven. Afwezigheid (Robbins, Quraimi) zal jonge mensen ruimte geven voor expressie.”

Groep 5

  • Woensdag 20.10 uur: België – Griekenland

al gespeeld

  • Nederland – België 25-24
  • België – Kroatië 27-30
READ  De eerste wedstrijd, het eerste doelpunt, de eerste titel... Een hattrick voor Mane!

Nog steeds aan het spelen

  • Griekenland – België (zondag 17.00 uur)
  • België-Nederland (26/04)
  • Kroatië-België (30/04)

classificatie

1. Kroatië 4 punten, 2. Nederland, Griekenland 2, 4. België 0.

De twee beste groepen van elke groep en de vier beste derde plaatsen kwalificeren zich voor het EK van 2024 in Duitsland. Aan het toernooi doen 32 landen mee.

Het volledige kwalificatieschema en de resultaten van Euro 2024