Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

FIFA Wereldbeker Dames |  Brazilië bereidt zich voor op zijn kandidatuur in 2027

FIFA Wereldbeker Dames | Brazilië bereidt zich voor op zijn kandidatuur in 2027

(Sao Paulo) Brazilië bereidt zich voor op het organiseren van het WK vrouwenvoetbal 2027, zei het Braziliaanse ministerie van Sport dinsdag.


Het ministerie voegde in een tweet op de sociale netwerksite Twitter toe dat het bod van het land is gedaan door “de regering en sportfederaties”, waaronder de Braziliaanse voetbalbond.

Brazilië was gastheer van de herenkampioenschappen in 1950 en 2014.

De burgemeesters van Rio de Janeiro en Sao Paulo toonden interesse in het organiseren van de toernooifinale als Brazilië gegarandeerd gastheer zou zijn.

Een gezamenlijke aanvraag uit Duitsland, België en Nederland, evenals een gezamenlijke aanvraag uit Zuid-Afrika, is ook in de race voor de wedstrijd. De leiders van de Amerikaanse voetbalbond hebben ook interesse getoond om te bieden op de editie van 2027 of 2031.

De dameseditie van 2023 wordt betwist in Australië en Nieuw-Zeeland. De FIFA maakt de selectie volgend jaar in 2027 bekend.

We beginnen deze zaak nu te bestuderen. We hebben tot maart om onze interesse kenbaar te maken en tot mei om aan onze kandidatuur te werken”, aldus minister van Sport Anna Moser op de website van GE. We zijn in gesprek met de nationale federatie en mogelijke gaststeden. »

READ  Ondanks de nadering van Galtier, Zidane en Qatar van een akkoord!