Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Malguénac op het puntje van de pijlen

Het kleine stadje Malguénac in Morbihan bij Pontivy is absoluut het land van de pijlen. Na Tybalt Tricol, de eerste Fransman die tot Vice-Champion of the World werd gekroond, is het dit weekend de beurt aan Anthony James om deel te nemen aan de Paralympische Wereldbeker in België.

Malguénac, met slechts 1.800 inwoners, heeft het beste van Frankrijk op het gebied van darts. Te beginnen met Thibault Tricol, in de branche bekend als “Frans tintje. Afgelopen april werd de 32-jarige Morbihani gekroond tot WDF Vice World Champion, voor conventioneel darten.

Een unieke prestatie in de geschiedenis van deze sport. De Fransman heeft dit niveau nog nooit eerder gehaald. Tibow werd op draden geslagen door de Noord-Ier Neil Duff. Britton hoopt echter de elite van de discipline, de profcompetitie, te integreren.

Als de sport beperkt bleef tot cafés en bistro’s in Frankrijk en geheim werd gehouden met amper 2.000 mensen met een vergunning, is dit niet het geval in, laten we zeggen, Angelsaksische landen. In Engeland is het de op één na best betaalde sport na voetbal, omdat er veel sportweddenschappen zijn. Elk jaar volgen honderdduizenden mensen over de hele wereld de beste spelers ter wereld.

De beste spelers ter wereld zijn miljonairs. Het is een nationale sport in Engeland. In Duitsland, Nederland en België zijn er al jaren professionals. In Frankrijk ben ik de eerste die dat wordt.

Tipu Trikul, vice-wereldkampioen darts

Het is moeilijk om zulke waanzin uit Frankrijk waar te nemen, wanneer Thibault traint in Café Malguénac. Hij reist echter de wereld rond en elke keer dat een rockster de competitieve arena betreedt.

READ  Joel Embiid zal het Franse staatsburgerschap aanvragen en wil graag met de Blues spelen

Discipline-ambassadeur die fungeert als mentor voor Anthony James. De twee mannen kenden elkaar al lang, voordat Anthony ziek werd. “JIk speel nu al 17 jaar darts, Morbihannais-details, Maar ik verloor mijn been nadat ik kanker kreeg. Veel mensen vertellen me dat ik de moed heb om te blijven doen wat ik leuk vind en bereik, omdat het moeilijk is om uit je handicap te komen.”

Een geest van staal ondersteund door het dartclub vrienden. Thibault Tricol en anderen organiseerden in 2018 zelfs een toernooi voor hem om hem moreel en financieel te helpen. Voor Anthony James is het altijd een doel en een manier geweest om weer in competitie te komen.”Je vindt zijn vrienden en de vreugde van het leven.”.

Hij geloofde echter niet dat hij ooit zou toetreden tot het eerste Franse Paralympische sportteam in het veld. “Het is een kans, het is een eer – verheugen – Om Frankrijk te kunnen vertegenwoordigen. Ik ben rustig, ik ga er zonder druk heen” .

Anthony doet al het hele weekend mee aan de Darts World Cup bij Handisport Darts in Oostende, België. 14 deelnemende teams, elk team bestaande uit twee rolstoelspelers en twee andere handicapspelers.

Als de Bleiz Darts Club van Malguénac het doel bereikt wat betreft concurrenten, blijft het geïsoleerd, zoals Thibault Tricol klaagt: “We staan ​​aan het begin van deze waanzin in Frankrijk. Mensen zijn erin geïnteresseerd vanaf het moment dat er een optreden is zoals Martin Fourcade in biatlon. Het is ingewikkeld omdat het allemaal om geld draait. We hebben geen structuur, geen hulp, we hebben om nu voor onszelf te zorgen.”