Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verstappen optimistisch over ontwikkelingsplan Red Bull

Aangezien Ferrari gepland staat om dit weekend te lanceren in Barcelona De eerste grote upgrade in F1-75, wereldkampioen Max Verstappen bevestigt dat Red Bull nog steeds genoeg nieuwe spullen op voorraad heeft voor de RB18.

Scuderia Ferrari – de huidige leider van het constructeurswereldkampioenschap voor Red Bull – wacht tot de zesde ronde van het jaar, die dit weekend in Barcelona plaatsvindt, voor een grote update van het F1-75 (nieuwe) aerodynamische pakket , die Ferrari-coureurs een prestatie moeten bezorgen. Iets meer op een zeer technische baan waar teams gewend zijn hun singles met veel downforce te rijden (vooral vanwege de 3 en 9 ronden).

Op de vraag of Max Verstappen zich zorgen maakt over de acceleratie van Ferrari in termen van ontwikkeling in zijn eenzitterauto, zei de Nederlander ervan overtuigd te blijven dat Red Bull – dat met de introductie van ontwikkelingen, de RB18 – in staat zal zijn om terug te vechten in deze echte ontwikkelingsoorlog.

“Er zit nog veel in de tank!” Natuurlijk denk ik dat het altijd beter kan, maar voor ons blijft betrouwbaarheid de prioriteit, dus dat gaan we eerst proberen onder de knie te krijgen. » Dat zei Verstappen donderdag in Barcelona.

“Ik denk dat we een team hebben dat het heel goed doet op de baan, maar ook in de fabriek is het zeer efficiënt, en ik denk dat de kostenlimiet erg belangrijk is. Ik denk eerlijk gezegd dat we op dit moment een van de beste op de grid zijn in deze groet.”

Over zijn kansen om het dit weekend in Barcelona en de rest van het seizoen goed te doen, zegt Max Verstappen aan de vooravond van ronde zes van het jaar enigszins opgelucht te zijn: We zullen natuurlijk moeten afwachten wat de anderen hebben meegebracht [comme amélioration], maar ik ben zeer tevreden. Het is echter een lang seizoen en ik weet dat alles zal afhangen van hoe de auto zich ontwikkelt. We moeten dus stap voor stap gaan, race na race. »

Voor de Grand Prix van Spanje eindigde Max Verstappen als tweede in het wereldkampioenschap coureurs, 19 punten achter Charles Leclerc.

READ  MotoGP: Maverick Vinales verlaat Yamaha vrijwillig