Lyon gche tout – Dbrief & Speler Feedback (OL 3-3 CF63) – Voetbal

Ondanks een voorsprong van twee doelpunten in de eerste helft viel Clermont (3-3) deze zondag op de derde speeldag van de Franse competitie tegen Olympique Lyon (3-3). aanvallers.

Emerson en OL werden door Clermont aan de lijn gepakt.

Olympique Lyonnais dacht dat ze hun eerste overwinning zouden pakken. Maar Olympique Lyonnais had het weer mis. Ondanks een voorsprong van twee doelpunten in de eerste helft en een vrij duidelijke controle in de tweede periode zakte de Rhône-club in elkaar en kwam deze zondag, tijdens de derde speeldag van de Franse competitie, gelijk op tegen Clermont (3-3).

Vooral aantrekkelijk in de wedstrijd, Jones, die in de tweede helft niet efficiënt was, vertoonde tekenen van zwakte in de verdediging die ten volle profiteerde van de rookie om een ​​zeer waardevol punt in deze hete derby terug te winnen.

Lyon-systemen in de eerste periode

De wedstrijd begon met een mijl per uur. Onder druk in de eerste minuten kwam Clermont binnen uit een strafschop die het net van Justin schudde en Dembele zette het om (1-0, 7). Vrij duidelijke dominantie voor een koude douche. In een hoekschop raakte Diomand in paniek en kopte hij op de verkeerde manier in eigen doel (1-1, 13). De equalizer die de grasvelden vrijmaakte, erg handig om het spel op te bouwen en vooruit te gaan. Maar hij werd opnieuw verrast door Dembele, op de uitkijk nadat hij voor Paqueta door Dimas was tegengehouden (2-1, 24).

Ik besloot ook om het punt naar huis te rijden, OL liet wat ruimte over. Daar had Clermont op kunnen inspelen, maar Bayeux miste zijn herstel van dichtbij. Een standaardrat zet de Lyons in vertrouwen, en de scherpste in hun hol. Maar Clermontois sloeg hun ogen niet neer en passeerde opnieuw in de buurt van een gelijkspel zonder een recordbrekende Barry of Lopes om een ​​verborgen Lope Berthomier te ontwijken. Voor de rust kwam OL thuis in een buitengewone act onder leiding van Paqueta, die op Guimaraes en Aouar rekende om Groupama Stadium (3-1, 45+1) in brand te steken.

Links OL, Clermont profiteerde

Lyon kwam terug uit de kleedkamer en bleef domineren dankzij een opgewekte middenvelder die perfect gebruik maakte van de gaten die de verdediging van Claremont had achtergelaten. De bezoekers, die hun tijd besteedden aan het rennen achter de juiste slagman, putten zich minuut na minuut uit en konden het niet meer opnemen tegen de Gones-ploeg, die technisch veruit superieur was. Ondanks alles konden de mannen van Peter Boss ze niet verzwaren, gebrek aan efficiëntie voor het doel en het beeld van zo’n enorme kans werd door Dembele drie-tegen-één verspild.

In het laatste kwartier bleef Leon grommen. In het geval dat een nieuwe rat uit Kadewere volgde, doopte Rashani, perfect gediend door Bayo, Da Silva gemakkelijk onder om Lopes in te stellen met een zachte duik (3-2, 80). Een doelpunt zette de verdediging van Lyon in brand, maar het hield stand. De aanval hielp haar ook niet, te onhandig in de laatste momenten, waarbij Aware en Toko Ekambi het scoreblad meerdere keren opeten. En wat had er moeten gebeuren. In de laatste bocht rende Rashani om Lopez te straffen met een kopbal (3-3, 90 +3). Leuke wedstrijd!

READ  De club Paris Games 2024 krijgt vorm in Frankrijk

Wedstrijdresultaat: 8.5/10

Erg leuk spel om te volgen. De eerste helft was zeer intens met twee teams die van doel naar doel bewogen, opvallende klassengebaren en een foto van het prachtige doelpunt van Paqueta. Als het tempo na de pauze zakt, geeft Clermont nooit op om in het laatste kwartier de welverdiende gelijkmaker te behalen. Absoluut een van de beste wedstrijden van het seizoen tot nu toe.

Doelen :

– Uitkijkend nadat hij Dimas probeerde af te weren, werd Dimple in het gebied gemaaid door Justin. De spits van Lyon zorgt voor de strafschop door de keeper links en vervolgens rechts te schieten (1-0, 5).

– In een hoekschop van rechts door Berthomier, Diomand, en onder druk van Hauntundji, komt hij van de verkeerde kant uit en bedriegt de kopbal van Lopez (1-1, 13).

– Dcal aan de linkerkant van Guimaraes, Emerson steekt hard het strafschopgebied in. De bal werd gedragen maar werd uiteindelijk gevangen door Paqueta, die zijn schot zag afgeblokt door Desmas. Als je naar buiten kijkt, hoeft Dembl niet vanaf een lege plek onder de lat te worden neergeschoten (2-1, 24).

– Het feest aan de rechterkant is ongeveer veertig meter verderop, Paqueta behaalt een majestueuze dubbel met Guimarães. Bij het betreden van het gebied schittert de voormalige Milan-speler met een een-twee met Aouar om Desmes te misleiden met een perfecte laagvoetige flat (3-1, 45+1).

– Justin zit in de Bayo-as, die de bal perfect omleidt in het voordeel van Rashani. Clermontois gooide Da Silva op de schouder voordat hij de Lopes met een mooie scherpe punt in een kleine hoek (3-2, 80′) zette.

– Links trapt Justin een corner in het gebied richting Al-Rashani. De Noor versloeg Thiago Mendes en bedroog Lopez met een perfecte crossheader (3-3, 90 + 2).

Spelersnotities

Maxifoot heeft een score (van de 10) voor elke spelercommentaar.

Homme Do Match: Elbasan Rachani (8/10)

De Noorse spits was al voor deze wedstrijd bekend bij het Franse publiek en draaide de tafel om om zijn bod uit te brengen. Een zeer anonieme inzending, de voormalige Rosenborg-speler droeg zijn team en al zijn partners op zijn schouders om voor een onwaarschijnlijke dubbel te gaan. Mooie keuze na een geweldig duel met da Silva, een woedend hoofd om de mensen van Auvergne te bevrijden, Rachani was lang!

READ  Mbappé: Erling Haaland heeft Paris Saint-Germain gered?

leon :

Anthony Lopez (4): Deze wedstrijd zal de Portugese doelman natuurlijk niet geruststellen… Afgezien van een mooie tik voor Berthomier in de eerste helft schoot de Lyon-doelman niet veel. Ja, het werd geschoten vanuit twee winnende hoeken bij Claremont. Maar als hij indruk wilde maken op zijn coach, moest hij het anders doen.

Lo Dubois (5): Aan het begin van de wedstrijd aarzelend, met verschillende dammen op de Mendy Mountains, herstelde de aanvoerder van Lyon niet veel. Ten slotte sloot hij zijn rijstrook stevig af, zonder daar gevaar te creëren. Vervang de 73e minuut door slechte smaak (nee).

Damien da Silva (4): Sterke eerste helft. Weer een rampzalige actie. En verdedigd in het laatste half uur miste het centrum van de verdediging verschillende verhogingen en verloor een fataal duel in de schouder tegen Rashani in het tweede doelpunt. niet verzekerd. Vervang de 83e minuut door de code Jason Denayer (niet nee).

Senali Diomandi (3): De zijkant van het gerecht. De topscorer tegen zijn kamp in het begin van de wedstrijd stelde de verdediger niet gerust omdat hij vaak te laat was, vooral in zijn luchttackles. Zoals de indruk dat hij snel naast zijn baas zou moeten spelen om de helling op te gaan.

Emerson (5): De eerste verlegen van de opkomende Lyon-spits. De linkerkant was zeker de oorsprong van het tweede doelpunt met een krachtige voorzet, maar defensief kreeg het wat problemen, vooral tegen Zedadka in de eerste helft. Zou beter kunnen.

Bruno Guimaraes (8): Een Braziliaanse middenvelder van het hoogste niveau. Het dieptepunt van het trio op het middenveld, de Zuid-Amerikaan, zuiverde het spel van zijn kant, ongeacht zijn positie op het veld. Het bewijs hiervan is de oorsprong van de drie goals met scherpe passes naar voren maar vooral de school verdubbelde een doelpunt en twee met Paqueta op de prestatie voor de rust. In de tweede periode iets minder. Vervang de 83e minuut door de code Thiago Mendes (niet zo), het fluitsignaal bij zijn binnenkomst en dat hij zich schuldig maakt aan het slecht controleren van Rachani in het laatste doelpunt van Claremont.

Maxence Caqueret (7,5): Meer dan een uur in de zolen. De Franse middenvelder produceerde een zeer goede versie dankzij zijn bovengemiddelde technische kwaliteit. Hij was van onschatbare waarde bij het opbouwen van het spel en brak vaak de eerste verdedigingslinie van Claremont in zijn voorwaartse passes.

Houssam Al-Awar (7.5): Het is lang geleden dat de internationale driekleur niet zo’n goede kopie maakte. Terwijl we na een gevaarlijk balverlies vroeg in de wedstrijd nog aan het binnendenken waren, genoot de Lyon-middenvelder dankzij zijn technische accuratesse meer dan een uur, zoals in het doelpunt van Paqueta. Zijn talrijke sleutelpassages zorgden voor een golf van houding bij OL, ook al kon hij zichzelf de schuld geven van zijn verliezende duel met Desmas aan het einde van de wedstrijd.

READ  Blinde Eriksen schrok van hartfalen, dus aarzelde hij om te spelen

Lucas Paquet (7): In een aanvallende rol controleerde de Braziliaan bepaalde sequenties. Vooral op zijn doel met een zeer hoge treble van de eerste en tweede graad om de verdediging van de tegenstander te versterken. Hij was minder regelmatig dan zijn partners, maar reageerde voorlopig ook op het ernstig kwetsen van Clermont. Vervang de 73e minuut door Tino Kadewere (Niet zo), die het helemaal mis heeft als het erop aankomt.

Moussa Dembele (7): Wat als OL’s nr. 9 eindelijk zijn kracht terugkrijgt? Deze wedstrijd kan hem vertrouwen geven. Penaltyscorer Nadat hij de handschoenen van Dimas had opgewarmd, gaf de Franse spits de voorkeur aan zijn team boven een realisatie vol opportunisme. Hij maakte goed gebruik van de verdedigers van de tegenstander door niet te aarzelen om druk uit te oefenen op de pijn om te voorkomen dat ze hoger zouden spelen.

Karl Toko Ekambi (3): ae … De Kameroense spits faalde, ondanks vele kansen op de topposities, bijna. Hij wekte de indruk doodsbang te zijn toen hij zich tegen Dimas presenteerde, zoals laat in de wedstrijd gebeurde om het vierde doelpunt te breken. Een heel ingewikkeld onderdeel…

Claremont F. :

Binnenkort: ontdek beoordelingen en opmerkingen over CLERMONT F.-spelers, binnen enkele ogenblikken bijgewerkt …

+ Vind Ligue 1 resultaten en ranglijsten op Maxifoot

En voor jou, wie waren de beste en slechtste spelers van het spel? Reageer in het gedeelte “Opmerkingen” hieronder!

Lyon 3-3 Claremont F. (mijl per seconde: 3-1) – Frankrijk – Ligue 1/3 dag
Locatie: Groupama Stadium, Lyon – Scheidsrechter: Thomas Leonard, Frankrijk

maar : M. Dembl (5e plaats, pen) M. Dembl (21) Lucas Paquet (45 + 2e) voor LYON – SF
Waarschuwingen : Bruno Guimares (30e)En K Toko-kamp (45 + 3 uur), voor LYON – Ogier (52 H)En V. Samed (85e), voor CLERMONT F.

leon : Anthony Lopezda Silva (J. Denayer, 82e)En S. DimandiEl Dubois (M. Gusto, 73)En EmersonM. CaqueretEn Bruno Guimaraes (Tiago Mendes, 83 na Christus)NS. Al-AwarLucas Paquet (T. Kadewere, 74 H)En K Toko CampMeneer Dimple

Claremont F. : A. KerstmisC. HuntondjiEn F. OgierA. zidadkaEn Mendy (V. N’Simba, 79e)Iglesias (S. Samed, 60e)En J. GastienJ. Berthomier (S. Khaoui, 69e)J. Dosso (J. Tell, 78e)En Allevinah (E. Rashani, 69e)NS. bayou