Lyon domineerde de Wespen in de eerste helft

De vijftiende wereld begon Topscorers 14 in het seizoen 2021-2022

De start van de wedstrijd begint in het kamp van Lyon, maar in de derde minuut maakten de LOU-spelers een geweldige comeback en zetten de Engelsen onder druk.

Maar de Wasps keerden terug naar het Lyon-gebied van het veld en zetten de spelers van Pierre Mignone onder druk, die wisten te ontsnappen na een kras: een strafschop voor Lyon in het Engelse kamp. Een interessante kans die Couilloud aan de LOU-kant zou missen.

De wespen profiteren van verbijstering in hun kamp en met een goed trapspel keren ze terug tot binnen 5 meter van de LOU in het doel. Maar de lokale bevolking kan de aanraking goed aan en Leo Purdue zorgt voor zijn team.

Na een kwartier spelen is er nog geen punt gescoord. Leon weerstaat Engelse aanvallen goed, en zelfs zij kunnen hun angst opwekken, maar zonder imitatie.

Pas in de 23e minuut, toen ze 5m LOU in het doel raakten, zagen we de Wasps de eerste punten scoren in de wedstrijd, met een poging van Robson die niet werd omgezet: 5-0.

Wat irriteerde Lyonnais die weer een goede break maakte om van binnenuit dichtbij te komen. De bal raakt uit op 5 meter na de trap van Lyon. Dus de aanraking is Engels en de LOU-spelers worden bestraft, waardoor de wespen vrij zijn. Lyonnais haalt zijn achterstand in na een zacht schrapen van Tuisova.

Een half uur in de wedstrijd vroeg Fekitoa een videoscheidsrechter voor een mogelijk slecht signaal voor Léo Berdeu, en de elleboog van de Nieuw-Zeelander leek bij het hoofd van de opener te komen die werd gepareerd door een andere Wasps-speler. Maar de scheidsrechter besluit dat er geen sinister spel is en het spel wordt hervat.

READ  Vier de selectie van Vanzer met een titel in de Federatie: 'A dream come true'

In de 35e minuut passeert Leo Perdue een strafschop na een Engelse overtreding op de grond. De score is slechts 5 tot 3 voor wespen. Maar de Wasps leidden met vijf punten na een fout van Lyon (3-8). Met dit kleine resultaat keren de twee teams in de eerste helft terug naar de kleedkamer.

Wees voorzichtig aan de LOU-kant, want in de 39e minuut van het spel moet Romain Taofifenua een hersenschuddingprotocol doorstaan.

samenvatten

In de eerste Europese halve finale van dit weekend nemen LOU-spelers het op tegen de Wasps. En bij de rust zijn het de Engelsen die logischerwijs voor staan ​​in de score, maar met een kleine marge.
Vind al het rugbynieuws op de Quinze Mondial.