Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Luca van Assche wint en sluit zich aan bij Casper Ruud in de tweede ronde in Miami

Luca van Assche wint en sluit zich aan bij Casper Ruud in de tweede ronde in Miami

Sinds zijn Taiwanese trip met het Franse Davis Cup-team, in de nasleep van het succes van de Australian Open (derde ronde), heeft Luca van Assche geen enkele wedstrijd gewonnen in de eindtrekking van het hoofdcircuit. De 19-jarige Fransman stopte deze kleine bloeding door de Rus Pavel Kotov (67e van de wereld) te verslaan in twee sets (6-3, 7-5) en 1:38 in de eerste ronde van het Masters 1000-toernooi in Miami op Woensdag.

Tegenover een onvoorspelbare en getalenteerde speler, gezegend met een uitstekende timing, kon Van Assche een briljante wedstrijdstart van zijn tegenstander de rug toekeren en vervolgens profiteren van de pauze van de 25-jarige. -Een jaar oude speler die nog een Masters 1000-wedstrijd moet winnen.

Eerste overwinning in het Masters 1000-toernooi

Aan de andere kant opende de nummer 80 van de wereld zijn account in deze prestigieuze categorie, dankzij een verdedigende stijl die nog steeds even sterk is als altijd en kalmte. Omdat de protégé van Yannick Kyrie de snaar had kunnen verliezen nadat hij deze had gebroken tijdens het serveren voor de wedstrijd bij 5-4 in de tweede set. Het eerste punt ging verloren nadat het was teruggegeven doordat een bal tijdens een rally uit de handen van een verzamelaar viel, en een tweede punt na een val, waarbij de rechterenkel werd geblokkeerd met een tegenvoet, en de daaropvolgende white-out break had kunnen hebben plaatsgevonden. Kotov nieuw leven ingeblazen. Maar Van Assche wist in de volgende terugwedstrijd het voordeel terug te winnen en de wedstrijd sterk af te sluiten met de opslag, ondanks een iets bovengemiddeld percentage eerste maal (52%).

READ  Podcast: CultuurPSG Podcast: Barcelona/PSG (1-4)