Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Longoria kwam in opstand tegen de burgemeester van Marseille

Longoria kwam in opstand tegen de burgemeester van Marseille

Beginnend op de Mondial DYSTINCT DROOM XI

Een week om nooit te vergeten. Maandag vond een beroemde bijeenkomst plaats tussen de directie van Olympique de Marseille. Tijdens dat laatste hadden de Ultras grote druk uitgeoefend op de leiders en de coach, waarna Marcelino besloot af te treden vanwege de druk waaraan ze tijdens deze bijeenkomst werden blootgesteld. President Pablo Longoria deed een aantal dagen een stap terug en overwoog ook het schip te verlaten. Maar gisteren maakte de Spanjaard tijdens een speciale persconferentie eindelijk duidelijk dat hij door zal gaan met zijn missie, ook al verwacht hij nu moeilijke dagen.

Longoria wilde meer steun

Het is duidelijk dat deze gebeurtenis een reikwijdte had die duidelijk verder ging dan het voetbalkader. De burgemeester van de stad, Benoit Payen, riep iedereen op “verantwoordelijk en kalm te zijn”. Deze laatste, openlijk dicht bij de winnaars van het zuiden, verscheen feitelijk in de zuidbocht met een luidspreker en toonde zich zeer ver op de kwestie, terwijl hij tegelijkertijd het bezoek van de paus aan de stad Marseille moest leiden. . Uiteraard blijkt uit informatie van RMC SportDeze situatie zou Pablo Longoria helemaal niet hebben bevallen. De OM-voorzitter had graag meer steun van de burgemeester gehad, maar dat was niet echt het geval. Ter herinnering: zijn assistent, Samia Ghaly, sprak liever over “deze passie die hen soms meesleept, maar ze houden van Marseille, het is het echte Marseille, en dit is van onschatbare waarde.”

Samenvatten

De turbulente week die Olympique de Marseille zojuist heeft meegemaakt, zou sporen kunnen nalaten onder de leiders van Marseille en de gemeente. Pablo Longoria, de president van Marseille, had zelfs meer steun gewild.