Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wout van Aert en Arnaud De Lie zullen de aanvoerders van België zijn en twee favorieten om de titel te winnen

Wout van Aert en Arnaud De Lie zullen de aanvoerders van België zijn en twee favorieten om de titel te winnen

De dag nadat de Nederlander Mischa Bredewald de dameskoers won, is het de mannelijke elite die deze zondag in het Drentse Nederland in het zadel stapt om te strijden om de met sterren bezaaide blauw-witte trui van het Europese wielrennen. Een held op pad. Een week na afloop van de Vuelta ontbraken diverse grote namen aan de start, te beginnen met wereldkampioen Mathieu van der Poel en zijn voorganger Remco Evenepoel. Wout van Aert en Arnaud De Lie werden aangesteld als aanvoerders van het Belgische team. Zij kunnen rekenen op Yves Lambert, Jasper De Buist, Tim DeClercq, Jasper Stuyven, Eduard Theunis en Florian Vermeersch.

Op de derde plaats in de tijdrit leek Van Aart hersteld van zijn maagklachten. De Lie hoopt dankzij zijn snelle overwinning in de Grand Prix van Quebec aanwezig te zijn aan het einde van de 199,8 kilometer lange race vanuit Assen, de zes beklimmingen van de VAM-berg (Col du VAM) en de 688 meter lange race positieve hoogtewinst.

Dankzij twee snelle doelpunten zijn de Belgische zetten sterk. Maar het is onwaarschijnlijk dat we een koninklijke race zullen meemaken zoals vorig jaar, toen Fabio Jacobsen in München Arnaud Demar en Tim Merlier versloeg.

Ook dit jaar is DeMar weer van de partij. Hij zal het Franse origineel zijn samen met Christophe Laporte, de vaste teamgenoot van Van Aert. De Deen Mads Pedersen zou na teleurstelling in Glasgow op het WK kunnen terugkeren naar Nederland. Het is duidelijk dat we de Italiaanse factor in de vergelijking niet mogen vergeten. De ploeg van Transalpines monopoliseerde van 2018 tot en met 2021 de titel met vier renners: Matteo Trentin (2018, voor Van der Poel en Van Aert), Elia Viviani (2019, voor Lambert), Giacomo Nizzolo (2020, voor Demare) en Sonny Colbrelli. (2021 vs. Evenepoel)). Trentin en Viviani zullen als eerste eindigen. Ook volgen we Filippo Ganna, die het proces heeft overleefd.

READ  Militaire Sevens Rugby World Cup: Alles is klaar in Agen voor het grote feest