Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

LIVE – Covid-19: Frankrijk zakt onder de drempel van 2.500 patiënten op de intensive care

De situatie is “onder controle” in de gebieden

Maandag zeiden de autoriteiten dat de gezondheidssituatie in Landes “niet bijzonder alarmerend” was, maar “oproep tot waakzaamheid”. “Het is een situatie die niet bijzonder zorgwekkend is, maar die onze aandacht verdient”, zei gouverneur Cecil Pigott-Decaiser tijdens een persbericht, waarbij hij benadrukte dat de tweede fase van de geplande ontmanteling op woensdag “niet ter discussie stond”.

En erop aandringend dat de “situatie onder controle is”, keerde ze terug naar 31 bevestigde gevallen in de Landes van delta-variabele vervuiling, die in april voor het eerst werden vastgesteld in India. “Het infectiepercentage is de afgelopen weken aanzienlijk toegenomen, maar het is nog steeds matig met tussen de 80 en 100 gevallen (per 100.000 inwoners)”, zei Nassib.

Gemarkeerd dat “de situatie niets is om je zorgen over te maken”, “de getroffen mensen (van de delta-variant) zijn jong, slechts 5 zijn ouder dan 50, één is ouder dan 75”, legt Didier Cutaud, afgevaardigde van het management bij ARS voor Landes, uit. Hij voegde eraan toe dat de meesten van hen niet waren gevaccineerd, behalve één persoon die “volgens een volledig vaccinatieschema” was maar zijn tweede dosis twee dagen voor de test kreeg. Twee anderen kregen de eerste dosis. De heer Couteaud voegde eraan toe dat er “noch sterfgevallen of ziekenhuisopnames waren geassocieerd met deze gevallen” van de variant, en merkte op dat de zeldzame ziekenhuisopnames te wijten waren aan “verhoogd gebruik van dolabrine”. Deze ongeveer 30 gevallen betreffen 15 woningen, voornamelijk gezinnen. Het gaat onder meer om “arbeiders in de secundaire sector” en twee mensen die zijn ondergebracht in opvangcentra voor asielzoekers en deel uitmaken van “15 vertrekken”.

READ  Lempdes BMX Auvergne: Fall in Holland verbrijzelt Olympische droom van ernstig geblesseerde Jeremy Rincorell