Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ligue 1: OL behaalt eerste pijnlijke overwinning op Nantes

Met pijn en in de minderheid in het laatste kwartier won OL hun eerste overwinning van het seizoen in de Ligue 1 tegen Nantes, die in de tweede helft speelde. Verre van geruststellend wonnen de mannen van Peter Boss met de kleinste marges (1-0) en hadden drie punten, wat hen goed maakt.

1

Dit is het aantal nederlagen dat OL heeft verloren in de laatste 19 uitwedstrijden van het toernooi. De laatste keer was tegen Angers, afgelopen weekend (3-0). opt.

Wedstrijd: 1-0


Gones trilde vanaf de eerste seconden. Door een laag balverlies kon Ousmane Bockari in de aanvalspositie komen, maar Anthony Lopez had al een warme hand. Niet bang, de bezoekers legden de bal tegen Nantes, die goed tegen elkaar aankroop na het balverlies van de tegenstander. Zoals Maxence Caqueret, die er twee keer niet in slaagde zijn volk in moeilijkheden te brengen op de 14e en vervolgens op de 15e. Geregisseerd door Peter Boss bij de pauze.

Het kostte Bruno Guimarães een lange ballon om Paquita te vinden. In het duel met Fabio stond de Braziliaans international op, beheerste de bal met zijn borst en nam deze voor het doel. Alban Lafont reageerde goed maar net als de vos moest alleen Moussa Dembele hem in het lege doel duwen. De Canarische Eilanden probeerden te reageren op spelhervattingen, en Lopez stond zichzelf dat niet toe (37, 45).

Het ontslag van Damien da Silva, die op de 78e dag een tweede gele kaart kreeg, hielp de zaken van Lyon niet en maakte meer ruimte voor aanvallen van de oppositie. De onhoudbare Moses Simon droeg het gevaar tot het einde toe, maar noch hij, noch Mutosami noch Kolo Mane konden de waakzaamheid van Lopez aan het einde van de wedstrijd bedriegen.

In de tang wonnen de mannen van Peter Boss hun eerste succes van het seizoen. Een wedstrijd die een bittere smaak zal achterlaten bij Antoine Compoire, de veroveraars en charismatisch in de tweede helft.

Moussa Simon vs. Leo Dubois op vrijdag tijdens de nederlaag van Nantes tegen Lyon (0-1). (in Michelle/Team)

Het maakte Leo Dubois duizelig van zijn kant. Hij kwelde hem in duels, ging hem diep voorbij en opende ruimtes om meerdere keren over te steken en toe te slaan. Hij die sinds het begin van het seizoen een cruciale passer is geweest in alle doelpunten van Nantes, had wat pionnen aan zijn counter kunnen toevoegen als zijn teamgenoten vaardiger waren geweest voor het doel.

Waarheid: Lucas “Air” Paquita

Lucas Paqueta stond niet per se bekend om zijn hoofdvaardigheden, hij was een keizer in de lucht en gemakkelijk toegankelijk op lange ballen. Zijn technische nauwkeurigheid in het doel van Dembélé was het beeld van zijn prestatie in deze wedstrijd.