Lewandowski inspireerde Nederland, Griekenland was zeer beperkt… Multiplex tops/flops

De Oranjemannen scoorden drie fantastische doelpunten tegen Griekenland, terwijl Robert Lewandowski Polen opnieuw uit de problemen wist te halen. Servië had op zijn beurt te maken met Hongaarse bevoegdheden.

toppen

De Nederlandse aanval staat de helft van de tijd in brand

Om Griekenland eenvoudig te verslaan (3-0) verrukte Nederland de fans in Eindhoven de eerste 45 minuten. Martin De Roon schitterde voor het eerst van de avond met een zoet herstel vóór de run van Denzel Dumfries, de beslissende dubbele pass van Jaxpo en Wighurst. Dat het tweede kwart zo saai verliep, kwam vooral doordat de mannen van Koeman vanaf de aftrap zoveel deden. Tot groot ongenoegen van de Grieken werden ze overweldigd door de snelheid van de Bataafse aanvallers en hun bendes.

Robert Lewandowski, topscorer van Providence

En de Poolse ster blijft de keuze op zijn schouders dragen. Tegen de Faeröer (2-0) scoorde de aanvaller van FC Barcelona nog twee doelpunten, onder meer vanaf de strafschopstip. Zijn nrs. 78 en 79 (in 142 caps) in de nationale trui kunnen een enorme impact hebben in de kwalificatierace. Met een solide seizoensstart bij Barcelona heeft Lewandowski tijdens de interlandperiode geen moment stilgestaan. Hij is van plan zijn land mee te nemen naar de Europese kampioenschappen van 2024 in Duitsland.

flopt

Servië mist het doel

En in een poule waarin Montenegro spoiler hoopt te spelen, miste Servië de ontmoeting met Hongarije (1-2), in een gesloten stadion in Belgrado. Snel voor de score verloren de partners van Dusan Vlahovic binnen enkele minuten hun evenwicht en kregen ze voor het einde van de eerste helft twee doelpunten op rij tegen. En ze wisten nooit hoe ze moesten handelen. Als ze zich niet kwalificeren (nog steeds bedreigd), zullen de Serviërs maandag snel moeten reageren in Litouwen. Vergeet deze onverwachte slechte zet.

READ  Na de buitengewone vergadering van het Directiecomité gaat Noelle Le Graet vanmiddag verder

De zwakte van Griekenland

Op 19 juni hielden de Grieken in het Stade de France lange tijd stand tegen de Franse ploeg voordat ze verloren (1-0) na een strafschop van Kylian Mbappé. Vanavond deed de ploeg onder leiding van Gustavo Poyet in Nederland negentig minuten lang niets, zowel verdedigend als aanvallend. Toegegeven, ze was aanvankelijk geen favoriet, maar kreeg wel de kans om de bluesgroep een enorme klap uit te delen. Oranje was erg sterk in Eindhoven en het valt nog te bezien of Griekenland het niveau kan verhogen in Athene, waar ze in het najaar Nederland ontvangen en vervolgens Frankrijk.