Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lance Stroll liep een paar dagen voor de Grand Prix een infectie op

Lance Stroll liep een paar dagen voor de Grand Prix een infectie op

Pech blijft Lance Stroll achtervolgen, die vandaag, donderdag, afwezig was bij de media-activiteit aan de zijlijn van de Formule 1 Grand Prix van Nederland, vanwege zijn infectie.

Aston Martin bevestigde dat de coureur uit Quebec herstellende is van de infectie, maar dat hij “in goede fysieke conditie verkeert” en dat hij “dit weekend gaat rijden”. Er werd ook waargenomen dat hij door garages liep met een verband onder zijn linkeroor.

• Lees ook: De strategie van Lance Stroll werkte niet

Bij zijn afwezigheid wordt de 24-jarige vervangen door reserve Stoffel Vandoorne, de regerend kampioen van de Formule E-serie.

Laten we zeggen dat de tweede helft van het seizoen in Montreal pijnlijk begint. Terwijl teamgenoot Fernando Alonso dit jaar zijn podiumplaatsen heeft verdubbeld, is Stroll nog steeds op zoek naar een plaats in de top drie en zal hij het gat in het klassement met de Spaanse veteraan willen dichten.

Klaar voor de tweede helft

De technisch directeur van het team, Dan Fallows, prees echter het werk van zijn coureurs. En in Zandvoort zullen we daarvan moeten profiteren om sterk terug te komen.

“Rekening houdend met de blessures die Lance opliep tijdens een wielerongeluk voorafgaand aan het seizoen en zijn herstel, heeft hij het buitengewoon goed gedaan samen met een fantastische teamgenoot”, legde hij donderdag uit op de website van Aston Martin.

Maar het Britse team werd de afgelopen evenementen overklast door Mercedes en McLaren. Stroll en zijn team bleven derde in het constructeursklassement, maar Ferrari blies hun nek.

“We hebben onvermoeibaar gewerkt om ons begrip van AMR23 te ontwikkelen. We geloven dat we nu een goed begrip hebben van de zwakke punten van de auto en werken eraan om deze aan te pakken”, legt Fallows uit. We hopen dat de prestaties van de auto op Zandvoort, met onze laatste aanpassingen, dat bevestigen. we gaan de goede kant op om Lance en Fernando dit weekend te helpen in de strijd om punten.

READ  Griekenland, Portugal, Italië, Spanje, Malta ...: in welke landen kan ik op vakantie gaan?

“Beide coureurs waren absoluut essentieel om ons te helpen de auto en de verbeterpunten te begrijpen”, concludeerde de technisch directeur.

richting tennis?

Onder de geruchten die op de planeet van de Formule 1 circuleren, suggereren verschillende geruchten dat Stroll binnenkort de autosport zou kunnen opgeven om zich te concentreren op tennis, een sport waar hij een bijzondere liefde voor heeft ontwikkeld.

Journalist Ben Anderson vertelde het tijdens een podcast Racemet het argument dat Alonso het te goed deed voor Quebec. Dit geeft een voorsprong van 102 punten aan zijn teamgenoot.

Stroll kan er ook voor kiezen om vrijwillig de F1 te verlaten, aangezien zijn contract elk jaar automatisch wordt verlengd.

Zien we hem binnenkort tennissen met landgenoot Felix Auger-Aliassime?