Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kylian Mbappé en Frankrijk zullen het “solide defensieblok” van Ierland moeten verrassen.

Kylian Mbappé en Frankrijk zullen het “solide defensieblok” van Ierland moeten verrassen.

Kwalificatietoernooien voor Euro 2024. Frankrijk-Ierland, donderdag (20:45 uur)

Met vier overwinningen in vier wedstrijden bevinden de Blues zich in een perfecte positie. Ze hoeven nog maar één laatste poging te doen om een ​​ticket voor Euro 2024 in Duitsland veilig te stellen. Een overwinning op Ierland op donderdag zou de troepen van Didier Deschamps niet in staat stellen hun officiële deelname aan het toernooi te garanderen, maar het zou hen wel de mogelijkheid bieden dichter bij de volgende ontmoeting in Nederland, op 13 oktober, te komen.

De taak ligt voor de hand voor de ploeg die perfect onderhandelde na het WK, maar werd gekenmerkt door het vertrek van verschillende leidinggevenden (Hugo Lloris, Raphael Varane, Steve Mandanda, Karim Benzema). The Blues behaalden een foutloze reeks in Groep Twee, terwijl Ierland zich in een ongemakkelijke positie bevindt en tweemaal verloor in drie wedstrijden. We moeten echter de heenwedstrijd, op 27 maart in Dublin, niet vergeten: de Fransen leden bijzonder en hadden hun redding alleen te danken aan een uitzonderlijke redding van Mike Mignan in de laatste seconden (1-0).

“Goed collectief verdedigingsblok”

“Dit Ierse team heeft kwaliteit”, aldus coach Didier Deschamps. We zullen meer aanwezig moeten zijn en meer defensieve problemen voor hen moeten creëren. Daar kregen we een paar kansen. Soms hadden ze een sterk defensief blok, ik denk van wel. Om transities te bewerkstelligen zal diversiteit nodig zijn. »

The Blues zullen opnieuw kunnen rekenen op een aanvalslinie met uitzonderlijk potentieel, onder leiding van Kylian Mbappé. De Franse kapitein zal zich ontwikkelen in zijn tuin, het Parc des Princes. Het stadion dat de Franse nationale ploeg zal aantreffen, heeft voor het eerst sinds november 2021 het WK nodig. Destijds schitterde Bondenoy tegen Kazachstan vooral en tekende een viervoudige (8-0).

READ  Vier mooie shots om de Mercato genoeg te maken om Messi te overtuigen?

Mbappé wil Platini verslaan

Na zijn zeer turbulente zomer en zijn vertrek uit de gelederen van Paris Saint-Germain vanwege zijn weigering om zijn contract na 2024 te verlengen, herwon Mbappé zijn volledige plaats in het hart van de Parijse aanval en herwon hij de eerste plaats op de topscorersranglijst van de Franse Liga. (5 doelpunten). En nadat hij de barrière van 40 doelpunten in het blauw had bereikt, droomt hij er al van om het doel van Michel Platini (41) te evenaren of te overschrijden en de vierde doelpuntenmaker in de geschiedenis van het Franse nationale team te worden.

Als Didier Deschamps in de toekomst van plan is te vertrouwen op de samenwerking tussen de drie aanvallers van Paris Blues, Mbappé, Ousmane Dembélé en Randall Kolo Mwani, dan zou hem deze donderdag een andere City moeten worden ontzegd, die herstellende is van een verstuikte enkel.

Deze mogelijke afwezigheid zou Olivier Giroud opnieuw de kans moeten geven de spil te bezetten. Hij is bijna 37 jaar oud en verkeert in goede vorm. Hij scoorde vier doelpunten in drie competitiewedstrijden voor Milan.

Potentieel verschil

Frankrijk : Mignan – Conde, Upamecano, Saliba, El Hernandez – Camavinga, Choameni, Rabiot – Dembele, Giroud, Mbappé (cap). zout. : Didier Deschamps

Ierland : Bazuno-N. Collins, Egan (Capp), D. O’Shea – Brown, Colin, Mullumby, Stephens – Ogbin, Idah, Ridder. zout. : Stephen Kenny