Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Koninklijk bezoek: Vorsten der Nederlanden in Sint Maarten

Koninklijk bezoek: Vorsten der Nederlanden in Sint Maarten

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, die Sint Maarten in 2013 voor het laatst bezoeken, bezoeken samen met hun dochter Amalia, prinses, verschillende eilanden van de Nederlandse Antillen en verblijven op 6 en 7 februari 2023 op het eiland. Oranje.

Het is een gelegenheid om prinses Amalia, die voor het eerst de Nederlandse Antillen zal bezoeken, kennis te laten maken met de mensen en de autoriteiten die hen ontvangen. Een bezoek aan het Caribisch gebied was al lang in de maak en afgelopen december arriveerde een delegatie in Sint Maarten, klaar om te blijven.
Als later definitieve plannen bekend worden gemaakt, is het Koninklijk Huis van vrijdag 27 januari tot en met donderdag 9 februari 2023 in het Caribisch gebied. De Nederlandse vorsten bezochten eerst Bonaire, Aruba en Curaçao, voordat ze doorgingen naar Sint Maarten, St. Eustache en Saba.
Thema’s als cultuur, natuur, koloniale geschiedenis, sport, natuurbeschermingsactiviteiten en ontmoeting met lokale mensen staan ​​op het programma.
Op maandag 6 februari werden het koninklijk paar en de prinses van Oranje welkom geheten op Princess Juliana International Airport door de gouverneur van Sint Maarten, Ajamu Bali, en premier Silveria Jacobs. Deze eerste dag staat in het teken van de wederopbouw van Sint Maarten na orkaan Irma, met name de luchthaven in aanbouw.
De hoogwaardigheidsbekleders brengen een bezoek aan het Sind Maarten Medical Center waar de rampenbestrijdingstraining zal plaatsvinden en worden geïnformeerd over de uitbreidingswerkzaamheden van het ziekenhuis.
’s Middags bezoekt de Royal Tour Philipsburg om de “Color Me SXM”-muurschilderingen te zien, gevolgd door een concert op de Sint Maarten Culture and Boardwalk.
Op dinsdagochtend 7 februari bezoeken de Koning, Koningin en Prinses van Oranje Kasteel Amsterdam voor een bezichtiging van een bruine pelikaan en leren ze over de geschiedenis van het kasteel. Ook zal er een ontmoeting zijn met leden van Sint Maarten en het Jeugdparlement.
De middag staat in het teken van het bezoek van de organisatie “Resources for Social Resilience”, die financiering van de Wereldbank verstrekt aan projecten voor de wederopbouw van Sint Maarten. Daarna volgt een bezoek aan de Sint-Pietersberg om het natuurgebied in dit deel van het eiland te ontdekken. Voorafgaand aan de receptie van de Gouverneur zal een jeugdhonkbalwedstrijd plaatsvinden.

READ  Nederland gaat 16 miljard euro uitgeven om inflatie terug te dringen, blijkt uit mediaberichten

SMPN